Tarhana hamuru nasıl kurutulur?

İçindekiler:

  1. Tarhana hamuru nasıl kurutulur?
  2. Tarhana nasıl toz haline getirilir?
  3. Kışlık tarhana kaç gün bekletilir?
  4. Tarhana güneşte kurutulur mu?
  5. Fırında tarhana kurutma nasıl yapılır?

Tarhana hamuru nasıl kurutulur?

Tarhananın uzun ömürlü olması için en önemli kural iyice kurutmaktır. İyice kurumayan, nemli kalmış tarhana kısa süre içinde bozulur, küflenir. Tarhananızı doğrudan güneşte kurutmak yerine 70-80 dereceye ayarladığınız fırınlarda da kurutabilirsiniz. Tarhana yaparken kullandığınız yoğurdun kalitesi de önemlidir.

Tarhana nasıl toz haline getirilir?

Gölge ve havadar geniş bir alana temiz bir bez serilir. Tarhana hamurundan, avuç içi büyüklüğünde, 1 cm kalınlığında yuvarlak şekil vererek oluşturulan parçalar, temiz bezin üzerine serilir. Yaklaşık 4-5 saat sonra nemli hale gelen serilmiş tarhana parçaları elle ovularak irmik boyunda ufaltılır.

Kışlık tarhana kaç gün bekletilir?

Tarhana hamuru istediğiniz ekşiliğe bağlı olarak, bu usulde yapılanı 10-15 gün kadar bekletilir.

Tarhana güneşte kurutulur mu?

Daha sonra tarhanalar çok ince olarak serilmelidir. Ama tabi ki de güneşe koyulmamalıdır. Gölge Tarhana bu şekilde birkaç günde iyice kuruyacak ve çok sağlıklı bir tarhana yapmış olunmaktadır.

Fırında tarhana kurutma nasıl yapılır?

Fırında kurutma yöntemi Fırınınızın ayarını 150° C getirin hafif ısıtın, tepsiye biraz un serpip hamur parçalarını dizin, 15 dakika fırında kapağı hafif açık olarak tutup arka yüzünü çevirin, çevirdikten sonra 15 dakika daha aynı şekil de fırında tutup robottan geçirin.