Kolonya çiçeği nasıl Çoğaltilir?

İçindekiler:

  1. Kolonya çiçeği nasıl Çoğaltilir?
  2. Kalanşo çiçeği nasıl çoğaltılır?
  3. Kolonya çiçeği ne zaman çiçek açar?
  4. Melisa çiçeği hangi ay açar?
  5. Melisanın bakımı nasıl yapılır?

Kolonya çiçeği nasıl Çoğaltilir?

Esnek dallarından birini koparmadan eğerek bir bölümünü toprağa gömdüğünüz takdirde birkaç hafta içinde köklendiğini göreceksiniz. Köklenen kısmı alarak yetiştirmek istediğiniz yere ekebilirsiniz. Kolonya çiçeği dip sürgünü veren bir bitkidir. Bu sürgünler aynı kalitede çiçek veren dallar verir.

Kalanşo çiçeği nasıl çoğaltılır?

Kalanşo çoğaltma yöntemleri Kalanşo bitkisi suda veya direkt toprakta çoğaltılabilir. Bir dalını kırıp suda bekleterek köklendirebilirsiniz. Köklendikten sonra toprağa ekebilirsiniz. Kalanşo bitkisi tek bir yapraktan bile çoğaltılabilir.

Kolonya çiçeği ne zaman çiçek açar?

İlkbahar sonuna doğru çiçeklenmeye başlar ve Kışa kadar devamlı çiçek açar. Çiçekler açık yeşil, hafif yeşilimsi beyaz, krem ve uçuk sarı renktedir. Melisanın çiçek kokusu çok beğenilir, Güneş battıktan sonra koku çıkarır ve Gece yarısında koku şiddeti zirveye ulaşır.

Melisa çiçeği hangi ay açar?

Yapraklarını dört mevsim muhafaza eden bitkilerden melisa çiçeği yaz aylarında çiçek açar.

Melisanın bakımı nasıl yapılır?

Melisa çiçeğinin sulanması konusunda ihmal edilmemesi oldukça önemlidir. Toprağın nemli kalmaması ancak sulanırken de aşırıya kaçılmaması gerekmektedir. Melisa çiçeği bakımında sıcaklık çok önemli bir faktördür. Melisa çiçeği sıcağı sever.