Kayıtlı bagaj ve kabin bagajı nedir?

İçindekiler:

  1. Kayıtlı bagaj ve kabin bagajı nedir?
  2. Uçaklarda kabin bagajı serbest mi?
  3. Uçaklarda sırt çantası yasak mı?
  4. Pandemide kabin bagajı yasak mı?
  5. Powerbank ile uçağa binilir mi?

Kayıtlı bagaj ve kabin bagajı nedir?

Kayıtlı bagaj, belirli kurallar çerçevesinde olmak üzere uçuşa kabul (check-in) esnasında uçağın kargo bölümüne alınmak üzere teslim alınan eşyalar bütününe denir. ... Bu nedenle bilet satın aldıktan sonra internet üzerinden kabin bagajı ve kayıtlı bagajı kurallarını incelemenizi tavsiye ederiz.

Uçaklarda kabin bagajı serbest mi?

Kabin bagajı olarak taşınmasını istediğiniz bagajınızın, başüstü dolabına ya da koltuk altına sığabilecek ölçülerde ve ağırlıkta olması gerekir. Bu ölçüler, 23x40x55 cm ve 8 kg olarak belirlenmiştir. Kendi güvenliğiniz için bagajlarınızı kendiniz hazırlamanız ya da hazırlanmasına nezaret etmelisiniz.

Uçaklarda sırt çantası yasak mı?

Havacılığın yeni normallerinde uçak içine el veya sırt çantası dışında kabin boyu bagaj alınmasına izin verilmiyor. Böylece uçağa binişler ve inişler daha hızlı oluyor. ... Uçağa biniş esnasında da kontroller yapılıyor.

Pandemide kabin bagajı yasak mı?

Kişisel eşya olarak en fazla 40x30x15 cm ebatında olacak şekilde ya da 8 kg ağırlığında ve 23x40x55 cm ebatını geçmeyecek şekilde el bagajı olarak taşıyabilirsiniz.

Powerbank ile uçağa binilir mi?

Uçak içinde kullanımı veya şarj edilmesi yasaktır. Lityum batarya içeren akıllı çantalar kabinde taşınmalıdır. Eğer lityum batarya içeren akıllı çantanın uçak ambarında taşınması gerekiyorsa, batarya çıkartılmalı ve kabinde taşınmalıdır.