Yurtdışında lise okunabilir mi?

İçindekiler:

  1. Yurtdışında lise okunabilir mi?
  2. Amerikada lise okumak için ne yapmalıyım?
  3. Avusturya eğitim sistemi nasıl?
  4. Isviçrede nasıl lise okunur?

Yurtdışında lise okunabilir mi?

Genellikle 1 akademik yıl boyunca devam eden yurtdışı lise eğitim programları, öğrencilerin isteğine göre daha kısa ya da daha uzun dönemlerde de sürdürülebiliyor. ... Akademik hayatlarına yurt dışında devam etmek isteyen öğrenciler, yurt dışında bulunan okullardan mezun olma hakkına sahip.

Amerikada lise okumak için ne yapmalıyım?

Amerika Birleşik Devletleri'nde lise okumak için 14-18 yaş aralığında olmak gerekir. Öğrencilerin son 3 yıldaki not ortalamaları yüzlük sistem üzerinden en az 60 olmalıdır. Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri'nde öğrencinin, devlet liselerine katılmadan önce İngilizce SLEP testine girmesi zorunludur.

Avusturya eğitim sistemi nasıl?

Avusturya Cumhuriyeti ücretsiz ve devlet okullarına sahiptir. Dokuz yıllık eğitim zorunludur. Okullar, asgari zorunlu seviyenin ötesinde bir ila dört yıl daha eğitim gerektiren bir dizi mesleki-teknik ve üniversite dersi sunmaktadır. Avusturya'daki ilk ve orta öğretimin yasal dayanağı, 1962 tarihli Okul Yasasıdır.

Isviçrede nasıl lise okunur?

İsviçre'de lise eğitimi almak için 15-18 yaş aralığında olmak gerekir. Ayrıca öğrencinin yıl sonu notları arasında, zayıf notu bulunmamalıdır. Öğrenci İngilizce Yeterlilik Sınavını'ndan başarıyla geçmelidir. Bunun yanı sıra yapılacak olan mülakatta da başarılı olmalıdır.