Yatay geçiş kazanınca gitmek zorunlu mu?

İçindekiler:

  1. Yatay geçiş kazanınca gitmek zorunlu mu?
  2. Yatay geçiş yapan öğrencilerin bursu kesilir mi?
  3. Merkezi geçiş yapan yatay geçiş yapabilir mi?
  4. 4 yıllık bölümler ne zaman yatay geçiş yapabilir?

Yatay geçiş kazanınca gitmek zorunlu mu?

Öğrencinin yatay geçiş başvurusunun olumlu sonuçlanması durumunda kayıt yaptırmaması herhangi bir sorun teşkil etmez. ... Ancak, yeniden başvuru yapmak istediğinde puanının kesilmesi ya da başvuru hakkını kaybetmesi gibi durumlar söz konusu kurumun yatay geçiş yönetmeliğine göre değişiklik gösterebilir.

Yatay geçiş yapan öğrencilerin bursu kesilir mi?

4 yıllık bir lisans bölümünde okurken yatay geçişle farklı bir üniversite veya bölüme geçerseniz KYK bursunuz kesilmez. Ancak yatay geçiş yapmadan önce derslerinizde başarısız olduysanız veya devamsızlık yüzünden bursunuz kesildiyse üniversite değiştirseniz dahi kesilen bursunuz geri gelmez.

Merkezi geçiş yapan yatay geçiş yapabilir mi?

Daha önce Ek Madde-1 kapsamında yatay geçiş yapmamış olmak: Daha önce merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş yapmış olan adaylar, yine başka bir Üniversiteye bu şekilde yatay geçiş yapamazlar; Ancak, merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş yapan adayların ÖSYS merkezi yerleştirme sonucu kayıt hakkı kazandıkları ...

4 yıllık bölümler ne zaman yatay geçiş yapabilir?

Geçiş Zamanı: Öğrenciler en erken 1. öğretim yılını tamamladıklarında yatay geçiş başvurusu yapabilir. Hazırlık ilk yıl sayılmaz, öğrencilerin not ortalamasının hesaplanabilmesi için bölümlerinde bir yılı tamamlamaları gerekir.