Hamilelikte gece uykusuzluk neden olur?

İçindekiler:

  1. Hamilelikte gece uykusuzluk neden olur?
  2. Hamilelikte gece bulantı olur mu?
  3. Uykusuzluk gebelik belirtisi mi?
  4. Hamile kadının neden uykusu gelir?

Hamilelikte gece uykusuzluk neden olur?

Hamilelik sürecinde herkesinde bildiği gibi hormon dengesinde sürekli dalgalanmalar yaşanmaktadır. Özellikle progesteron adı verilen hormon, güç içerisinde uyuklamaya ve geceleri ise uykusuzluk çekmeye sebep olmaktadır. Artan progesteron miktarı da geceleri yaşanan uykusuzlukları arttırmaktadır.

Hamilelikte gece bulantı olur mu?

Gebelikte bulantı ve kusma, genellikle sabah bulantısı olarak bilinen, erken gebelikte çok yaygındır. Günün veya gecenin herhangi bir saatinde sizi etkileyebilir ve bazı kadınlar gün boyu hasta hisseder. Bulantı ve kusma gebeliğin ilk belirtilerinden biri olabilir ve genellikle gebeliğin 6. haftasında başlar.

Uykusuzluk gebelik belirtisi mi?

Halsizlik ve uykusuzluk erken hamilelik belirtileri içerisinde sayılmaktadır. Fakat bu durumları yaşamanız kesinlikle gebe olduğunuz anlamına gelmemektedir.

Hamile kadının neden uykusu gelir?

Hamileliğin ilk 3 aylık döneminde uykuya neden olan progesteron hormonu, vücutta hızla artmaya başlar. Hamileliğin ilk haftalarından itibaren uykuya ihtiyaç artar. Vücutta artan sıvı miktarı, anne adayının her gece sayısız defa tuvalete gitmesine ve uyku düzeninin bozulmasına neden olabilir.