Askerlik borçlanması sigorta girişini ne kadar öne çeker?

İçindekiler:

  1. Askerlik borçlanması sigorta girişini ne kadar öne çeker?
  2. Askerlik hizmeti emeklilik yaşını geri çeker mi?
  3. Tavandan askerlik borçlanması maaşı ne kadar etkiler?
  4. 2000 öncesi askerlik borçlanması maaşı ne kadar artırır?

Askerlik borçlanması sigorta girişini ne kadar öne çeker?

Cevap: Askerlik borçlanması, sigorta başlangıç tarihinizi borçlanma gün sayısı kadar geri götürür, askerlik başlangıç tarihinize götürmez. Bu nedenle 18 ay askerlik borçlanması sigorta başlangıç tarihinizi 18 ay geri çeker ve başlangıcınız olur.

Askerlik hizmeti emeklilik yaşını geri çeker mi?

3.2. Askerlik borçlanmasının emekliliğe etkisi Sigortalılığın başlangıç tarihinden önceki sürelerin borçlanılması halinde, sigortalılığın başlangıç tarihi, borçlandırılan gün sayısı kadar geriye götürülmektedir. Bu durum yaş olarak daha erken bir tarihte emeklilik imkanı sağlamaktadır.

Tavandan askerlik borçlanması maaşı ne kadar etkiler?

Askerlik borçlanmasının emekli aylığına etkisi herkesin özel durumuna göre farklı olur. ... Bu bağlamda, 2000 öncesi kısmi aylığınızın emekli aylığınız içindeki payı yüzde 2. 240 gün askerlik borçlanması yaptığınızda bu oran ancak yüzde 5'e yükselir.

2000 öncesi askerlik borçlanması maaşı ne kadar artırır?

Her bir dönemin kısmi aylığının toplam emekli aylığı içindeki payı, söz konusu dönemdeki prim gün sayısının toplam prim gün sayısına oranı kadar oluyor. Bu bağlamda, 2000 öncesi kısmi aylığınızın emekli aylığınız içindeki payı yüzde 2. 240 gün askerlik borçlanması yaptığınızda bu oran ancak yüzde 5'e yükselir.