Kivi fidanı nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Kivi fidanı nasıl olur?
  2. Kivi ne kadar zamanda yetişir?
  3. Kivi fidanı ne zaman dikilir?
  4. Kivi fidanı dikimi nasıl yapılır?

Kivi fidanı nasıl olur?

Kivi fidanı tüplü ve açık kök olarak dikilebilir. Tüplü fidanlar genellikle kişisel yetiştiricilikte tercih edilen fidanlardır. Fidan tüplü ise açılan çukura fidanın toprağı köklere zarar vermeden biraz yumuşatılır ve ekim işlemi basit şekilde yapılır. Can suyu vererek dikim tamamlanır.

Kivi ne kadar zamanda yetişir?

Haftasından itibaren, bölgelere ve rakıma göre Nisan ayının son haftasına kadar dikilebilmektedir. KİVİ NE ZAMAN MEYVE VERİR? Kivi bitkisi Mayıs ayında çiçek açmaya başlar. Daha sonra çiçek açan kivi Ekim ayı ortası ile Kasım aylarında hasat edilir.

Kivi fidanı ne zaman dikilir?

Açık Kök Kivi Fidanları Ne Zaman Dikilir?-Dikilmelidir? Açık kök kivi fidanları yaprak dökümüyle beraber (Genelde Kasım ayı 1 ile 2. Haftasından itibaren) , Bölgelere ve rakıma göre Nisan ayının son haftasına kadar dikilebilmektedir.

Kivi fidanı dikimi nasıl yapılır?

Açık Kök kivi fidanlarını dikerken kökleri hava almayacak(Rüzgar almayacak şekilde) şekilde dikmelisiniz.Size gönderilen kivi fidanlarını önce köklerini su yardımıyla biraz nemlendirip arazi üzerinde ambalajında çıkartarak çıkartıp dikiniz.Fidanları hava şartları müsade etmiyorsa bir çukur açıp hava almayacak şekilde ...