Dunyada ne kadar engelli var?

İçindekiler:

  1. Dunyada ne kadar engelli var?
  2. Türkiye'de en yüksek oranda görülen engel nedir?
  3. Dunya Engellilik Raporu kac yilinda yayinlandi?
  4. Türkiye'de kaç özel gereksinimli birey var?
  5. Ülkemizde hangi nüfus sayımlarında engelli nüfusu dikkate alınmıştır?
  6. Engellilik hareketi ilk hangi ülkede hangi kuruluş tarafından başlamıştır?

Dunyada ne kadar engelli var?

Dünyada 1 milyar engelli birey yaşıyor OECD-AB ve Türkiye verilerine göre, dünya nüfusunun yaklaşık 'i engelli bireylerden oluşuyor. Yani dünyada 1 milyar engelli var.

Türkiye'de en yüksek oranda görülen engel nedir?

Engelliler İdaresi Başkanlığı'nca yapılan araştırmaya göre, Türkiye nüfusunun yüzde 12,29'unu engelliler oluşturuyor. Bu oranın yüzde 9.70'ini süreğen hastalığı olanlar, yüzde 2,58'ini ise ortopedik, görme, işitme, dil ve konuşma ile zihinsel engelliler oluşturuyor.

Dunya Engellilik Raporu kac yilinda yayinlandi?

Sonuç olarak, engelli insanların hayatlarını iyileştirmeye yönelik ilerici politikalar ve programlar için bulgu sağlamak ve Mayıs 2008'de yürürlüğe giren Engellilerin Haklarına Dair Birleşmiş Milletler Sözleşmesinin uygulanması kolaylaştırmak amacıyla Dünya Sağlık Örgütü ve Dünya Bankası Grubu ortaklaşa Dünya ...

Türkiye'de kaç özel gereksinimli birey var?

Bu nedenle, dünyadaki “en büyük azınlık” olarak nitelendiriliyorlar. Türkiye'de ise Ulusal Engelli Veri Taban'ına göre engelli birey sayısı 1.559.222. (Ancak resmi olmayan rakamlara göre %13 düzeyinde, 9 milyon olduğu söyleniyor) Bunların %27'si 0-21 yaş, %36'sı 22-49 yaş, %37'siyse 50-64 yaş arasında…

Ülkemizde hangi nüfus sayımlarında engelli nüfusu dikkate alınmıştır?

Son yapılan 2000 yılı nüfus sayımına göre, Türkiye nüfusu 67.844.903 kişi ve Türkiye'nin hane halkı büyüklüğü 4,64 kişi olarak hesaplanmakta. Buna göre Türkiye'de 15.204.227 hane bulunmakta. Yapılan araştırmaya göre her 100 haneden 5,4'ünde yani 821.028 hanede engelli vatandaş olduğu saptanmış.

Engellilik hareketi ilk hangi ülkede hangi kuruluş tarafından başlamıştır?

Fiziksel engellilerin ortopedik olarak tıbbi birtakım müdahalelerle tedavi edilmeleri ise ilk defa 16. yüzyılda başlamıştır. İsviçre ve Almanya'da bu konuda klinikler ve rehabilitasyon merkezleri kurulmasıyla tedavi olanakları artmıştır (Çarkçı, 2011: 16). da ifade eden bir kavramdır.