Sağlık yönetmeliğinin 16 maddesi nedir?

İçindekiler:

  1. Sağlık yönetmeliğinin 16 maddesi nedir?
  2. Emniyet Teşkilatı sağlık Şartları Yönetmeliği B dilimi nedir?
  3. Polis Akademisi Yönetmeliğin 5 maddesi nedir?
  4. Polislik Psikiyatri C ve D dilimi nedir?
  5. Polislikte sağlık kontrolü nasıl yapılır?
  6. Miyop polis olmaya engel mi?
  7. Polis Akademisi Başkanlığı nereye bağlı?
  8. Psikiyatriye gitmek memurluga engel mi?
  9. Lazer göz ameliyatı polisliğe engel mi?

Sağlık yönetmeliğinin 16 maddesi nedir?

MADDE 16 – (1) Emniyet Hizmetleri Sınıfında çalışan polis amirleri dışındaki personelden; a) Sağlık kurulu raporuna göre, A-B-C dilimi sağlık şartlarını taşıdıkları tespit edilenler, aynı hizmet sınıfında çalışmaya devam ederler.

Emniyet Teşkilatı sağlık Şartları Yönetmeliği B dilimi nedir?

Emniyet Sağlık Şartları Yönetmeliği A B C D Dilimi A dilimi sağlık raporu, bu hastalıkların bulunmadığı ya da en hafif hallerini içermektedir. B-C dilimi rapor ise sağlık sorunlarını bazı kriterlere göre gözardı edilmesidir. Fakat D dilimi rapor kişinin hasta olduğunu ve kabul edilmeyeceği durumu gösterir.

Polis Akademisi Yönetmeliğin 5 maddesi nedir?

Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliği'nin 5. maddesi gereği; “Yüksekokullara, 4652 sayılı Polis Yüksek Öğretim Kanununun 10 uncu maddesinde belirtilen eğitim kurumlarından (Lise ve dengi okullardan) mezun olanlar başvurabilirler.” hükmü gereğince ön lisans mezunları da lise mezunu kapsamında sınava alınmaktadır ...

Polislik Psikiyatri C ve D dilimi nedir?

Başkanlıkça yapılan incelemede C dilimi dahil olanlar öğrenciliğe devam eder. D diliminde olanlar öğrenciliğe devam edemez. Öğrencilerde C dilimi psikiyatrik hastalıklar, D dilimi olarak kabul edilir.

Polislikte sağlık kontrolü nasıl yapılır?

Pomem Ön Sağlık Testi aşamasında; kuruldaki psikolog, doktor ve diğer üyeler, adayın mülakat sırasında verdiği cevapların, beden dilinin, mimik ve jestlerinin herhangi bir psikolojik-patolojik belirtisi olup olmadığının değerlendirilmesi, ileri tetkik gerektirmeyen basit muayene ile saptanıp, gözle görülebilen ...

Miyop polis olmaya engel mi?

Polis olmak için gereken göz şartlarını aşağıdaki gibi sıralayabiliriz. Muayeneye kesinlikle kontakt lens kullanmadan gidilmelidir. Bu durum yönetmelikte açıkça belirtilmiştir. Miyoplarda, miyop+astigmat değeri en fazla -2.00 derece olmalıdır.

Polis Akademisi Başkanlığı nereye bağlı?

Bu madde, Vikipedi biçem el kitabına uygun değildir.
Polis Akademisi
TürPolis Akademisi
Eğitim dil(ler)iTürkçe
Bağlılıkİçişleri Bakanlığı
BaşkanProf. Dr. Yılmaz Çolak
6 satır daha

Psikiyatriye gitmek memurluga engel mi?

657 sayılı Kanunun 48. maddesine göre akıl hastalığı olarak ifade edilen psikolojik rahatsızlıklar engelli statüsünde personel alımlarında bir sorun oluşturmamaktadır.

Lazer göz ameliyatı polisliğe engel mi?

Bu madde 2012 yılında değiştirilerek ”Göz ve göz ekleri tam ve sağlam olacaktır” şeklinde düzenlenmiştir. Bu madde ile lazer tedavisi sonrasında polis olma önünde engel kalmamıştır. Adaylar lazer tedavisi sonrasında gerekli şartları karşılayıp polis olabilirler. Lazer tedavisi tüm polis adayları için serbestir.