Yeni ehliyet nasıl bir şey?

İçindekiler:

  1. Yeni ehliyet nasıl bir şey?
  2. Yeni ehliyet sistemi nasıl olacak 2021?
  3. Adli sicil kaydı olan ehliyet alabilir mi?
  4. Ehliyet almak için öğrenci belgesi olur mu?

Yeni ehliyet nasıl bir şey?

Yeni Ehliyet Çıkarmak İçin Nereye Başvurmalıyım? Var olan eski ehliyetinizin yerine yenisini çıkarmak istediğinizde yetkilendirilmiş olan kurumlar Nüfus Müdürlükleridir. Bunun için internet üzerinden online olarak bağlı bulunduğunuz Nüfus Müdürlüğünden randevu alarak ehliyet çıkarma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Yeni ehliyet sistemi nasıl olacak 2021?

Taslak metinde belirtilen yeni düzenlemeye göre; artık ehliyetler ömür boyu geçerli olmayacak. Bunun yerine 5 ile 10 yıl arasında değişen periyotlarda yenilenmesi gerekecek. Otomatik araç kullanan sürücülere B1 sınıfı ehliyet verilirken, stajyer sürücü ehliyeti kullanacak kişilere ise K Sınıfı Ehliyet verilecek.

Adli sicil kaydı olan ehliyet alabilir mi?

Sürücü kursuna kaydolmak için istenen bazı belgeler vardır. Bu belgelerden biri de adli sicil kaydıdır. Adli sicillerinde bazı suçlardan hüküm giydiği görülen kişiler sürücü kursuna kayıt olamazlar dolayısıyla ehliyet alamazlar.

Ehliyet almak için öğrenci belgesi olur mu?

Sürücü Kursu İçin Gerekli Evraklar En az İlkokul mezunu (İlkokul 4. sınıfı bitirmek yeterlidir.) Bunu ispatlayan orta, lise, üniversite tastikname, öğrenci belgesi veya diploma hangisi olsa olur. Yabancı uyruklu adaylarımız da noterden türkçe tercüme yaptırarak kursa verebilir.