Dış gebelik tedavisinden sonra kanama olur mu?

İçindekiler:

  1. Dış gebelik tedavisinden sonra kanama olur mu?
  2. Dış gebelikten sonra normal hamile kalınır mı?
  3. Dış gebelik için yapılan iğne ne işe yarar?
  4. Dis gebelikten sonra ne kadar korunmak gerekir?

Dış gebelik tedavisinden sonra kanama olur mu?

Tedavi aşamasından sonra pek kanama görülmez, normal adet döneminde oluşan kanama meydana gelmektedir. Dış gebelikte kanama olur mu? Dış gebelik döllenmiş bir yumurtanın rahim içinde değil de, rahmin dışında bir yere yerleşmesi sonucu oluşur.

Dış gebelikten sonra normal hamile kalınır mı?

Dış gebelik tedavisi sonrası sağlam yumurtalık ve rahim tüpüne sahip kadınlar, tekrar hamile kalabilir. Burada önemli olan nokta, bu kadınların toplumdaki diğer sağlıklı bireylere göre dış gebelik geçirme riski daha yüksek oluşudur.

Dış gebelik için yapılan iğne ne işe yarar?

Lokal MTX enjeksiyon tedavisi yönteminde; ince bir iğne ile karın duvarından geçilerek dış gebelik kesesine ulaşılarak kese ve koryon dokusu içine verilir. Böylece gebeliğin devamı engellenir ve sonlanan bu küçük gebelik materyeli bulunduğu bölgede giderek küçülür ve zaman içinde vücut tarafından temizlenir.

Dis gebelikten sonra ne kadar korunmak gerekir?

Dış gebelik tedavisi Eğer ilaç tedavisi yapılmış ise en az 3 ay gebelikten korunmak gerekir. Kapalı ameliyat sonrası ise 2 adet döneminin geçmesi beklenir. Açık yöntemle ameliyat edildi ise yara iyileşmesi için 4 ile 6 ay gebe kalmak için beklenilmelidir.