Cumadan sonra kılınan namaz nedir?

İçindekiler:

  1. Cumadan sonra kılınan namaz nedir?
  2. Cuma namazı ile beraber kaç rekat kılınır?
  3. Cuma namazından sonra kılınan namaz hangisi?
  4. Cuma namazından sonra kılınan namaza ne diye niyet edilir?

Cumadan sonra kılınan namaz nedir?

Sonra imamla kılınan iki rek'at, cuma namazının farzıdır. Bundan sonra kılınan dört rek'at, cumanın son sünnetidir. Ondan sonra kılınan dört rek'at ise “zuhr-i ahîr”dir. Buna şöyle niyet edilir: “Niyet ettim edâsı üzerime farz olup da henüz üzerimden sâkıt olmayan en son öğle namazının farzına.”

Cuma namazı ile beraber kaç rekat kılınır?

Cuma namazı ilk dört rekat sünnet ardından kılınan iki rekat farz ve son olarak kılınan dört rekat sünnet olmak sureti ile toplam on rekattan oluşmaktadır. Sonrasında kılınan dört rekat zuhr-i ahir namazı ve sonrasında kılınan öğlen namazının iki rekat son sünneti ile toplam onaltı rekattan oluşmaktadır.

Cuma namazından sonra kılınan namaz hangisi?

Son öğle namazı olarak geçen Zuhri ahir namazı, cuma namazından sonra kılınan 4 rekatlık namazdır. Bazı İslam bilginleri, bir yerleşim biriminde birden fazla yerde cuma namazı kılınmasının sahih olmayacağı ihtimaline binaen, o günkü öğle namazının ihtiyaten kılınmasını önermişlerdir.

Cuma namazından sonra kılınan namaza ne diye niyet edilir?

Bu namaz aynı sabah namazının farzı gibi kılınır. Sonra, dört rek'at son sünneti, Niyeti şöyledir: "Niyet ettim Allah rızası için Cuma namazının son sünnetini kılmaya". Bu sünnet de aynı ilk sünnet gibi kılınır. Böylece esas itibariyle Cuma namazı farzı ve sünnetleriyle birlikte kılınmış olur.