Denklik kaydı ne demek LGS?

İçindekiler:

  1. Denklik kaydı ne demek LGS?
  2. Denklik belgesi olmazsa ne olur?
  3. Diploma denkliği için ne gerekiyor?
  4. Denklik diploması ne işe yarar?
  5. Denkliği gösteren belge nedir?

Denklik kaydı ne demek LGS?

Yurt içinde milletlerarası ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki özel öğretim kurumları ve büyükelçiliklerce açılmış okullar ile yurt içi ve yurt dışındaki ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarından alınan belgelerin ülkemizde hangi sınıf, alan, dal veya bölüme eş değer olduğunun tespit edilme işlemine denklik denir.

Denklik belgesi olmazsa ne olur?

YÖK DENKLİĞİNİN FAYDASI NEDİR? YÖK onaylı bir üniversite diplomanız varsa, resmi olarak üniversite mezunu statüsü alırsınız. ... Üniversite mezunu olmanızı gerektiren kamu görevlerine kabul edilmezsiniz ve erkek adaylar askerliğini uzun dönem er olarak yapar. Bunun dışında hayatınızda değişen hiçbir şey olmayacaktır.

Diploma denkliği için ne gerekiyor?

Denklik İçin Gerekli Evraklar (T.C Vatandaşları İçin)
  • İmzalı başvuru formu.
  • Diplomanın aslı ya da noter onaylı sureti.
  • Denkliği istenen diplomanın ya da mezuniyet belgesinin noter onaylı sureti ve noter onaylı tercümesi.
  • Denkliği istenen diplomanın kapsadığı öğrenim süresine ait transkriptin aslı.
Daha fazla öğe...

Denklik diploması ne işe yarar?

Denklik Belgesi, denkliği talep edilen diplomanın Türkiye'de hangi alan ve düzeyde tanındığını gösterir belgedir. YÖK Denkliğinin Faydası Nedir? YÖK onaylı bir üniversite diplomanız varsa, resmi olarak üniversite mezunu statüsü alırsınız. Askerlik görevinizi yaparken kısa dönem erbaş ya da yedek subay olmanızı sağlar.

Denkliği gösteren belge nedir?

Türkiye'de Yüksek Öğretim Kurumları tarafından eğitim gören kişilere eğitim düzeylerine göre ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomaları verilir. ... İşte Türkiye'de verilen bu diplomaların yurt dışında verilen diplomalara eş değer yani denk olduğunun tespit edilmesini ifade eden belgeye denklik belgesi denir.