TÜBİTAK hangi kuruma bağlıdır?

İçindekiler:

  1. TÜBİTAK hangi kuruma bağlıdır?
  2. TÜBİTAK Projelerinde kimler araştırmacı olabilir?
  3. TÜBİTAK hangi Bakanliğa bağli?
  4. 1001 de kimler araştırmacı olabilir?
  5. TÜBİTAK nedir ve görevleri nelerdir?
  6. Proje yürütücüsü kimdir?
  7. Kimler araştırmacı olabilir?
  8. Doktora Öğrencisi Tübitak projesinde araştırmacı olabilir mi?

TÜBİTAK hangi kuruma bağlıdır?

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu veya kısaca TÜBİTAK, Türkiye'de bilim ve teknolojiyi teşvik etme, yönlendirme ve popülerleştirmeyi amaçlayan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ilgili kuruluşlarından olup özel hukuk hükümlerine tâbidir.

TÜBİTAK Projelerinde kimler araştırmacı olabilir?

Proje ekibinde yer alacak araştırmacı veya danışmanların; En az dört yıllık üniversite lisans eğitimi almış olmaları ve görev yaptıkları katılımcı kurum/kuruluşun kadrolu/tam zamanlı personeli (emekliler hariç) olmaları gerekmektedir.

TÜBİTAK hangi Bakanliğa bağli?

bilim ve teknoloji politikaları hakkında çalışmak, bunları gerçekleştirecek altyapının ve araçların oluşturulmasına katkı sağlamak, araştırma ve geliştirme faaliyetlerini özendirmek, desteklemek, koordine etmek, yürütmek, bilim ve teknoloji kültürünün geliştirilmesinde öncülük yapmak amacıyla tüzel kişiliğe, idarî ve ...

1001 de kimler araştırmacı olabilir?

Kimler Başvurabilir? durumunda, en az dört yıllık üniversite lisans eğitimi almış olmaları yeterlidir. Herhangi bir kuruluşta çalışmayan emekliler, PTİ almamak şartıyla proje ekibinde araştırmacı veya danışman olarak görev alabilirler..

TÜBİTAK nedir ve görevleri nelerdir?

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun kısaltması olan TÜBİTAK, ülkemizde bilim ve teknolojiye teşvik etme, yön verme gibi amaçları olan bir kurumdur. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın kuruluşlarından biri olup, çeşitli özel hükümlerle bağlıdır.

Proje yürütücüsü kimdir?

Proje Yürütücüsü Kimdir ? (geri dön) Sorumluluğu altındaki proje faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla ve sözleşmede belirlenen diğer görevleri yerine getirmek üzere, Proje Yürütücüsü Kurum/Kuruluş tarafından görevlendirilen, proje yürütme sorumluluğu taşıyan kişi veya kişilerdir.

Kimler araştırmacı olabilir?

Üniversite personeli olan kişilerin araştırmacı veya danışman olabilmesi için doktora derecesine sahip olması gerekirken; kamu veya özel kuruluşlarda çalışan kişilerin dört yıllık lisans derecesine sahip olması yeterlidir.

Doktora Öğrencisi Tübitak projesinde araştırmacı olabilir mi?

Türkiye'deki yüksek öğretim kurumlarında lisans ve lisansüstü (Yüksek Lisans ve Doktora) eğitimlerine devam etmekte olan "öğrenciler" veya öğrenci statüsündeki "Araştırma Görevlileri" ile doktora sonrası araştırmacılar bursiyer olarak proje ekibinde yer alabilirler.