Yakası düğmeli gömleğe kravat takılır mı?

İçindekiler:

  1. Yakası düğmeli gömleğe kravat takılır mı?
  2. Cutaway yaka nedir?
  3. Smokin nasıl seçilir?
  4. Çizgili gömlekle nasıl kravat takılır?
  5. Ata yaka gömlek nerede giyilir?
  6. Ata yaka gömlek kravat takılır mı?
  7. Oxford yaka gömlek nedir?

Yakası düğmeli gömleğe kravat takılır mı?

DÜĞMELİ YAKA Hakim yaka ile aynı şekilde kravat ve papyon takılmasına uygun olmayan bir modeldir. Günlük spor şıklık için sıklıkla tercih edilen bu gömlek yaka modelini, blazer ceket ya da V yakaya sahip triko hırka, kazakların içine de giyebilirsiniz. ... Kravat ile birlikte kullanılması uygun görülür.

Cutaway yaka nedir?

İtalyan yakaların orjinal adı cutaway yakadır ve extreme cutaway olarak bir çeşidi daha vardır. Adından da anlaşılacağı gibi daha kesiktir. Bir görsel ile örnekliyorum. Yuvarlak yaka (ülkemizde bebe yaka olarak da bilinmektedir) bir diğer favori yakamdır.

Smokin nasıl seçilir?

Smokin nasıl seçilir?
  1. 1) Smokin takımlarda pantolonun özelliği, yanlarının çift çizgi olmasıdır. ...
  2. 2) İyi ütülenmiş beyaz gömlek smokini tamamlar. ...
  3. 3) Smokin, "smokin ayakkabıları" ile tamamlanır. ...
  4. 4) Papyon, smokin için olmazsa olmaz aksesuvardır. ...
  5. 5) Yuvarlak yakalı, siyah-beyaz smokin çok elegan durur.
Daha fazla öğe...

Çizgili gömlekle nasıl kravat takılır?

Çizgili gömlek ile eşleşecek aynı desende bir kravatın tek kuralı: Çizgilerin boyutlarının farklı olmasıdır. Karıştırmaktan gözü korkmayanlarsa, yatay ve dikey çizgileri bir araya getirmekten çekinmemeli. Cesur seçimlerin bir başka göstergesiyse; logomania trendini açık eden kravatlar.

Ata yaka gömlek nerede giyilir?

Düğünlerde, özel törenlerde, balolarda kullanılan gömleklerdir. Bu gömlekler ata yaka, klasik yakagibi yakalar kullanılabilmektedir.

Ata yaka gömlek kravat takılır mı?

Şimdii gelelim Ata yaka gömlekle alakalı bir istisnaya. Dedik ya hani papyon gömleği olarak bilinse de aslında daha çok kravat ile takılması uygundur. ... Hem Atamız hem de çoğu insan beyaz papyonla bu yakayı tercih eder. Çünkü beyaz papyon smokin ve frag ile takılmaya daha uygundur.

Oxford yaka gömlek nedir?

Dayanıklı bir kumaşa sahip olan oxford kumaş gömlek, pamuklu ve kırışmaya karşı dayanıklı gömlek modelleri arasında yer alır. Yaza ve kışa uygun olacak şekilde kalın ve ince kumaşlı çeşitleri bulunur. Makinede kolaylıklı yıkanabilir ve yine pamuklu olduğunda kolay ütülenir.