Emlak yetki belgesi nereden alınacak?

İçindekiler:

  1. Emlak yetki belgesi nereden alınacak?
  2. Emlakçılık için belge gerekli mi?
  3. Seviye 5 emlak belgesi nedir?
  4. Taşınmaz ticareti yetki belgesi süresi uzatıldı mı?
  5. Sorumlu emlak Danışmanı Seviye 5 nereden alınır?

Emlak yetki belgesi nereden alınacak?

Bu belge Ticaret İl Müdürlükleri tarafından verilir. tarihi itibarı ile Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi (https://ttbs.gtb.gov.tr)üzerinden alınan başvurular sonrasında, emlak işletmelerine yetki belgeleri Ticaret İl Müdürlükleri tarafından verilemeye başlanmıştır.

Emlakçılık için belge gerekli mi?

Bilindiği üzere emlakçılık / gayrimenkul danışmanlığı faaliyeti gösterebilmek için işletme sahiplerinin yetki belgesi sahibi olmaları gerekmektedir. (Bu noktada gayrimenkule yönelik danışmanlık ve yönetim hizmetleri veren işletmelerin de yönetmelik uyarınca yetki belgesi almaları gerektiğini belirtmek gerekecektir.)

Seviye 5 emlak belgesi nedir?

Sorumlu Emlak Danışmanı (Seviye 5) Mesleki Yeterlilik Belgesini elde etmek isteyen adaylar birimlerde tanımlanan sınavlara tabi tutulur. ... Adayların yeterlilik belgesini alabilmeleri için birimlerde tanımlanan sınavlardan başarılı olma şartı vardır.

Taşınmaz ticareti yetki belgesi süresi uzatıldı mı?

İşletmelere gerekli koşulları yerine getirmeleri ve yetki belgelerini almaları için 31 Ağustos 2020 tarihine kadar süre tanınmıştı. Ancak tarihinde yapılan yönetmelik değişikliğine göre emlak yetki belgesi başvuruları 31 Temmuz 2021 tarihine kadar uzatılmıştır.

Sorumlu emlak Danışmanı Seviye 5 nereden alınır?

Sorumlu Emlak danışmanı Mesleki Yeterlilik Belgesi alabilmek için, MYK tarafından yetkilendirilen kuruluşlara başvuruda bulunmak gerekir. MYK kurumu tarafından yetkilendirilen SC Belgelendirme kuruluşuna, online olarak başvurarak, mesleki yeterlilik belgesini kolaylıkla alabilirsiniz.