İkindi ve yatsı namazının ilk sünneti terk edilir mi?

İçindekiler:

  1. İkindi ve yatsı namazının ilk sünneti terk edilir mi?
  2. Ilk sünneti kılmadan son sünnet kılınır mı?
  3. Hangi namazlar sünneti müekkededir?
  4. Hanefilerde sünnet namazları farz mı?
  5. Vitir namazı kılmazsa olur mu?
  6. Sadece farz namazları kılmak doğru mu?
  7. Sünnet namazlar hangileridir nelerdir?

İkindi ve yatsı namazının ilk sünneti terk edilir mi?

Müekked sünnetleri mazeret olmadan terk etmek doğru değildir. ... İkindi ile yatsı namazlarından önce kılınan sünnetler gayri müekked sünnettirler (İbn Abidin, Reddü'l-muhtar, Riyad, 1423/2003, II, 451-453). Bu duruma göre, bu sünnetlerin ara sıra kılınmamasından dolayı herhangi sakınca ve bir kınanma söz konusu olmaz.

Ilk sünneti kılmadan son sünnet kılınır mı?

Bu durumda öğle namazının ilk sünnetini son sünnetten sonra kılmak caiz kabul edilmektedir. Öğle namazının sünneti cemaat olmadığı ve kişinin kendi başına namaz kıldığı durumlarda ikindi vakti girene kadar kılmak mümkün olmaktadır.

Hangi namazlar sünneti müekkededir?

Örneğin sabah namazının farzının kılınmadan öncesinde kılınan iki rekat, öğle namazının farzının kılınmasından önceki dört rekat ile sonraki iki rekat, akşam namazının farzının kılınmasından hemen sonra kılınan iki rekat ve yatsı namazının farzının kılınmasının ardından kılınan iki rekat olan namazlar birer sünneti ...

Hanefilerde sünnet namazları farz mı?

CEVAP: Sünnet namazlar zorunlu değil, isteğe bağlı, nafile namazlardır. Kılan kimse ek sevap alır. Kılmayan günah sahibi olmaz. Zorunlu namazlar, farz namazlardır.

Vitir namazı kılmazsa olur mu?

Uyanabilecek olan kimsenin vitir namazını gecenin sonunda, yani imsak vaktinden bir müddet önce kılması daha faziletlidir (Müslim, Salâtü'l-müsafirîn 162; Tirmizî, Salât, 222). ... Vaktinde kılınamayan vitir namazının daha sonra kaza edilmesi vaciptir (İbnü'l-Hümâm, Feth, I, 426).

Sadece farz namazları kılmak doğru mu?

Namazların sadece farzlarını kılmak yeterli midir? Namazı kaçırma tehlikesinin olduğu durumlarda, farzını da olsa namazı zamanında kılmak gerekir. Sadece farz kılındığında namaz borcu düşer. Ama imkân varsa farzla beraber sünnetler de kılınmalıdır.

Sünnet namazlar hangileridir nelerdir?

Zorunlu olmayan ve Müslümanın gönüllü olarak kıldığı nafile namazlar şu şekildedir:
  • Evvabin Namazı,
  • Teheccüd Namazı,
  • Kuşluk Namazı,
  • Yolculuk Namazı,
  • Tesbih Namazı,
  • Tevbe Namazı,
  • Hacet Namazı,
  • İstihare Namazı,
Daha fazla öğe...