KYK bursu yazın alınır mı?

İçindekiler:

  1. KYK bursu yazın alınır mı?
  2. Bursluluk yazın veriliyor mu?
  3. KYK bursu kaç ortalama ile Kesilir?
  4. Bursluluk paraları ne zaman kesilir?
  5. Devlet bursu ne zaman kesilir?

KYK bursu yazın alınır mı?

KYK'dan burs ya da kredi alan öğrenciler mezun olana dek burs ve kredi almaya devam etmekteler. Yani eğitim süresi devam ediyorsa, yaz tatilinde de ödeme yapılmakta. Fakat mezun olan öğrenciler 3 aylık yaz tatili süresince burs veya kredi imkanından yararlanamamakta.

Bursluluk yazın veriliyor mu?

Evet. KYK bursu alan öğrenciler tüm eğitim dönemleri boyunca KYK bursu alırlar. Örneğin bir lisans öğrencisi 48 ay (4 yıl) boyunca KYK Bursu almaya devam eder. KYK bursu örgün eğitim dönenimde olduğu gibi yaz aylarında da öğrencilerin hesaplarına yatırılır.

KYK bursu kaç ortalama ile Kesilir?

Not ortalaması 2.00'nin altında kalan ya da hazırlık sınıfını geçemeyip KYK bursu kesilen öğrencilerin bursu, öğrenim kredisine dönüşmektedir. Bu durumu e-Devlet üzerinden sizin takip etmeniz gerekmekte. Çünkü bu süreçte banka hesabınıza paranız yatmaya devam eder.

Bursluluk paraları ne zaman kesilir?

MADDE 28 – (1) (Değişik: 10/9/2012-2012/3697 K.) Son sınıf öğrencilerinden, okulu bitirenlerin ve ortaöğretim kurumlarının son sınıfında beklemeli duruma düşenlerin bursları, ders yılının sona erdiği tarihi takip eden aybaşında kesilir.

Devlet bursu ne zaman kesilir?

KYK bursu veya KYK kredisi alan öğrenciler ilgili bölümün normal eğitim süresini tamamladıkları senenin Haziran ayında son ödemelerini alırlar. Özetle KYK burs ve öğrenim kredisi ödemeleri ekim ayında başlar, haziran ayında burs ve kredi ödemesi sona erer.