Lale hangi aylarda?

İçindekiler:

  1. Lale hangi aylarda?
  2. Lale tohumu nasil ekilir?
  3. Lale üretimi nasıl yapılır?
  4. Nergis soğanı hangi ayda dikilir?
  5. Lalenin tohumu ne zaman ekilir?
  6. Karanfil üretimi nasıl yapılır?

Lale hangi aylarda?

Lale soğanları türlerine bağlı olarak Eylül - Kasım aylarında dikimleri yapılır. Çiçeklenme zamanı olarak da yine türlere bağlı olarak Şubat - Mayıs aylarıdır.

Lale tohumu nasil ekilir?

Lale Tohumu Nasıl Ekilir? Lale tohumu lale soğanı şeklinde toprağa ekilerek daha kolay yetiştirilmektedir. Lale soğanları önceden hazırlanmış toprağa köklü tarafları ekilerek toprak üzerine gezdirilmektedir. Lale soğanı ekiminden sonra sulanarak güneş alan bir ortamda yetiştirilmektedir.

Lale üretimi nasıl yapılır?

Lale bitkisinin çoğaltılması kökten ayırma yöntemi ile yapılmaktadır. Bu yöntem hem zahmetsiz hem de her ortamda yapılabilecek bitki çoğaltma yöntemidir. Çoğaltılması sırasında köklerinden ayrılan lale en kısa sürede ayrılan köklerinden başka bir saksının içine dikilerek çoğaltılır.

Nergis soğanı hangi ayda dikilir?

Nergis tohum olarak değil soğandan dikilerek üretilir. Kasım ayından, ocak sonuna kadar olan dönem nergis soğanı ekimi için en uygun zamandır.

Lalenin tohumu ne zaman ekilir?

Lale soğanı dikimi aslında çok geniş bir zaman aralığında yapılabilir. Eylül ayından Mart ayının ilk haftasına kadar lale soğanı dikebilirsiniz. Hatta havalar serin gidiyorsa Mart ortasını bile bulabilir.

Karanfil üretimi nasıl yapılır?

Eğer erken çiçeklenen bir karanfil fideniz varsa havaların ısınmaya başladığı ilkbahar aylarında üzerindeki çiçeğin solmasını bekleyin. Çiçek solduktan hemen sonra keserek alın ve bu çiçeksiz dalı toprağa daldırma yöntemi ile ekin. Bu yöntemde dal kırılmadan toprağa doğru eğilir ve ucundan toprağa ekilir.