Koç Müzesi giriş ücreti ne kadar?

İçindekiler:

  1. Koç Müzesi giriş ücreti ne kadar?
  2. Rahmi Koç Müzesi nerelerde var?
  3. Rahmi M Koç Müzesi hangi günler açık?
  4. Koç Müzesi kaç m2?
  5. Rahmi Koç Müzesi nasıl kurulmuştur?

Koç Müzesi giriş ücreti ne kadar?

Rahmi Koç Müzesi Giriş Ücreti Müzeye girişlerde yetişkinler 18 lira, öğrenciler ise 7 lira ödemektedir. Bu miktarlar yalnızca müzeye girerken ödenen miktardır. Müze içerisinde deniz altı için bilet ücretleri ise yetişkin 10 TL, öğrenci 5 TL olarak belirlenmiştir.

Rahmi Koç Müzesi nerelerde var?

Rahmi Koç Müzesi Haliç'in kuzey yakasındaki Hasköy semtinde. Müzeye metrobüs ile Halıcıoğlu durağında indikten sonra yürüyerek ulaşılabiliyor. Üsküdar'dan kalkan Eyüp vapurları da Rahmi Koç Müzesi'ne uğruyor. Eminönü'nden kalkan 47, 47E,47Ç ve 47N hatları da müzeye ulaşım için diğer bir yöntem.

Rahmi M Koç Müzesi hangi günler açık?

Açılış Kapanış Saatleri İstanbul Rahmi Koç Müzesi Pazartesi günü hariç, Salı-Cuma: 10:00 – 17:30, Cumartesi-Pazar: 10:00 – 19:00 saatleri arasında ziyarete açık. Pazartesi günleri, Dini Bayramların arife ve birinci günü ile her yıl 31 Aralık ve 1 Ocak günleri kapalı.

Koç Müzesi kaç m2?

1994 yılında ziyarete açılan Rahmi M. Koç Müzesi, Haliç'in kuzey yakasındaki Hasköy semtindedir. Günümüzde yaklaşık 27 bin metrekarelik alana yayılan müze, üç ana bölümden oluşmaktadır.

Rahmi Koç Müzesi nasıl kurulmuştur?

Müzenin özel tarihi ise 1991 yılında tarihi lengerhane binasının Rahmi M. Koç Müzecilik Vakfı tarafından satın alınmasıyla başlar. Vakıf tarafından, Dr. Bülent Bulgurlu koordinasyonunda titizlikle yürütülen restorasyon çalışmalarının ardından Aralık 1994'de müze ziyarete açılmıştır.