Sicil numarası nasıl öğrenilir?

İçindekiler:

  1. Sicil numarası nasıl öğrenilir?
  2. Emlak sicil kaydı nedir?
  3. Emlak vergisi mükellef numarası nasıl alınır?
  4. Ticaret sicil memurlukları nereye bağlı?

Sicil numarası nasıl öğrenilir?

SSK sicil numarası en basit şekilde e-devlet üzerinden öğrenilir. E-devlet kapısından SSK sicil numarası sorgulaması yapılmaktadır. Kişi e-devlet şifresi ve TC kimlik numarası ile birlikte e-devlet portalına giriş yapar. Buna göre sayfanın üst kısmında yer alan 4A Sigortalı Tescil Kaydı bölümüne giriş yapılır.

Emlak sicil kaydı nedir?

Tapu sicili devlet tarafından gayrimenkullerin gıyabında bulunan hakların durumunu gösteren resmi belgedir. Bu kayıt üzerinde tapu unsurlarındaki bütün hareketler görülebilir. Tapu sicili içerisinde taşınmaz malın bütün bilgileri yer alır.

Emlak vergisi mükellef numarası nasıl alınır?

Emlak vergisi sicil no nasıl öğrenilir? Emlak vergisi için sicil no, belediyeye gidilerek ya da belediyeye gidilmeden de öğrenilebiliyor. Belediyeye gitmek istemeyenler, çağrı merkezini arayarak, ad-soyad ve baba adına gibi bilgilerin verilmesi ile; Emlak kaydı varsa sicil numarası söylenir.

Ticaret sicil memurlukları nereye bağlı?

1925 yılından 1995 yılına kadar Adalet Bakanlığına bağlı olarak Asliye Hukuk Mahkemeleri nezdinde kurulan Ticaret Sicil Memurlukları 27.06.1995 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürülüğe giren 559 sayılı “Türk Ticaret Kanunun Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına dair Kanun Hükmünde Kararname” nin 26.27.28. ...