Iş yeri kaç gün ücretsiz izne çıkarabilir?

İçindekiler:

  1. Iş yeri kaç gün ücretsiz izne çıkarabilir?
  2. Ücretsiz izin Yasak mı?
  3. Ücretsiz izin ne kadar olabilir?
  4. Işveren işçiye ne kadar ücretsiz izin verebilir?
  5. Kısa çalışma ödeneği alan işçi ücretsiz izne çıkarabilir mi?
  6. Pandemi nedeniyle ücretsiz izin kıdem süresinden sayılır mı?
  7. MEB ücretsiz izin en az ne kadar alınır?
  8. Ücretsiz izin haklı fesih sebebi mi?

Iş yeri kaç gün ücretsiz izne çıkarabilir?

İş Kanunu'nun “Yıllık Ücretli İznin Uygulanması” başlıklı 56. maddesinde de, “Yıllık ücretli izinleri işyerinin kurulu bulunduğu yerden başka bir yerde geçirecek olanlara istemde bulunmaları ve bu hususu belgelemeleri koşulu ile gidiş ve dönüşlerinde yolda geçecek süreleri karşılamak üzere işveren toplam dört güne ...

Ücretsiz izin Yasak mı?

ÜCRETSİZ İZİN SONA ERİYOR Bugün itibariyle fesih yasağı ve dolayısıyla tek taraflı ücretsiz izne gönderme hakkı veren geçici onuncu madde hükümleri ortadan kalkıyor. Yeni bir uzatma kararı alınmaz ise, bu tarihten sonra artık normal düzene geçiliyor.

Ücretsiz izin ne kadar olabilir?

Madde metninde belirtilen altı aylık süre azami bir süredir. Başka bir deyişle kadın işçinin, daha kısa bir süre için ücretsiz izin talep etmesi mümkündür. İşverenin altı aya kadar istenen ücretsiz izinde takdir hakkı yoktur.

Işveren işçiye ne kadar ücretsiz izin verebilir?

Diğer yandan, İş Kanun‟unun 56.maddesinde ''Yıllık ücretli izinleri işyerinin kurulu bulunduğu yerden başka bir yerde geçirecek olanlara istemde bulunmaları ve bu hususu belgelemeleri koşulu ile gidiş ve dönüşlerinde yolda geçecek süreleri karşılamak üzere işveren toplam dört güne kadar ücretsiz izin vermek zorundadır. ...

Kısa çalışma ödeneği alan işçi ücretsiz izne çıkarabilir mi?

Ancak böyle bir durumda, işveren ya da işveren vekili işçinin, hem kısa çalışma ödeneğinden hem de ücretsiz izin ödeneğinden faydalanmasını sağlamaya çalışabilir. ... Ücretsiz izin de devlet destekli olduğu ve işçi ücret alacağı için, kısa çalışma sürecinde bulunan bir işçi ücretsiz izne gönderilemiyor.

Pandemi nedeniyle ücretsiz izin kıdem süresinden sayılır mı?

Kıdem süresine hangi izinlerin dâhil edileceğine, 4857 sayılı İş Kanunu'nun “yıllık izin bakımından çalışılmış sayılan haller” başlıklı 55. maddesi hükümlerinde yer veriliyor. “Ücretsiz izin” dediğimiz, işçinin talep edip işveren onaylarsa kullandığı izinler de bu hükümler gereği kıdem süresinden sayılmıyor.

MEB ücretsiz izin en az ne kadar alınır?

MADDE 36 ÜCRETSİZ İZİN: (2) İşçilere, 10 hizmet yılını tamamlamış olmaları ve istekleri halinde işçilik süreleri boyunca ve bir defada kullanılmak üzere altı aya kadar ücretsiz izin verilebilir.

Ücretsiz izin haklı fesih sebebi mi?

İş Kanunu'nda ücretsiz izin sadece işçinin talebi ve işverenin uygun görmesi halinde mümkündür. İşveren, rızası olmadan işçiyi kesinlikle ücretsiz izne ayıramaz. Bu durum işçi açısından iş akdini haklı fesih sebebidir. Bu gerekçeyle iş akdini fesheden işçi kıdem tazminatını alıp ayrılabilir.