Araç Muayene ne kadar gecikebilir?

İçindekiler:

  1. Araç Muayene ne kadar gecikebilir?
  2. Araç muayenesi son tarihinden sonra kaç gün?
  3. Araç muayenesi 3 ay gecikme ne olur?
  4. Muayene gecikme ücreti aylık ne kadar?

Araç Muayene ne kadar gecikebilir?

Araç sahiplerinin düzenlemeden yararlanması için belirli bir gecikme süresi sınırı bulunmamaktadır. İlgili düzenlemeden, muayenesi 1 ay geciken araçlar da faydalanabildiği gibi, 5 veya 10 yıldır muayeneye gelmeyen araçlar da faydalanabilecektir.

Araç muayenesi son tarihinden sonra kaç gün?

Muayene tekrarı süresi ne zamana kadar geçerlidir? Muayenesi yapılan araçlar muayeneden geçemedikleri takdirde kendilerine 1 aylık süre tanınmaktadır. Aracın 1 aylık süre içerisinde eksikliklerini tamamlayıp gelmesi gerekmektedir.

Araç muayenesi 3 ay gecikme ne olur?

Yasal düzenleme, araç muayene gecikme ücretleri için yürürlüğe girdiği tarih olan 09.06.2021 tarihinden itibaren 31 Aralık 2021 günü mesai bitimine kadar geçerli olacaktır. Kanun çıktıktan sonra muayene süresi dolan araçlar, geciktikleri takdirde, her ay için yüzde 5 ceza ödemeye devam edecektir.

Muayene gecikme ücreti aylık ne kadar?

Muayene süresi geçen araçlardan muayene geçerlilik tarihinden itibaren gecikme bedeli alınmakta olduğunu önemle hatırlatmak isteriz. Gecikme bedeli muayene süresi geçirilen her ay için muayene ücretinin %5'i olup, bu tutarlar Maliye Bakanlığı Gelirler İdaresi Başkanlığı'na aktarılmaktadır.