Nohut yemeği iyi pişmesi için ne yapılır?

İçindekiler:

  1. Nohut yemeği iyi pişmesi için ne yapılır?
  2. Nohut yemeğinin yumuşak olması için ne yapmalı?
  3. Pamuk gibi nohut nasıl pişirilir?
  4. Islanmamis nohut düdüklüde kaç dakikada pişer?

Nohut yemeği iyi pişmesi için ne yapılır?

Pişireceğiniz nohutu bol su ile önce iyice yıkamanızı, daha sonra kullanmadan bir gece önceden soğuk su dolu bir kaba koyup bekletmenizi öneririz. Bu sayede nohut su çeker, dış kabukları yumuşar ve daha kolay pişer. Ayrıca nohutları beklettiğiniz soğuk suyun içine bir çay kaşığı karbonat da ekleyebilirsiniz.

Nohut yemeğinin yumuşak olması için ne yapmalı?

-Nohut yemeği yaparken nohutları yumuşaması için bir gece öncen suya koyup bekletmelisiniz. Böylece daha güzel pişip yumuşak olacaklar. -Nohutları koyduğunuz suya bir çay kaşığı karbonat koyarsanız kabukları kolaylıkla soyulacaktır. -Nohutların haşlama suyuna birkaç damla limon eklerseniz daha kolay yumuşayacaktır.

Pamuk gibi nohut nasıl pişirilir?

Etiniz sert ise muhakkak önceden haşlayın ki yumuşacık pamuk gibi pişsin. Nohutu süt ile ıslatmak hem daha yumuşak hem daha lezzetli hale getirecektir. Islattığımız suya yada süte bir kaç damla limon suyu damlatmak yumuşacık bir nohut yemeği yapmanın diğer bir ipucudur.

Islanmamis nohut düdüklüde kaç dakikada pişer?

Peki; ıslanmamış nohut düdüklüde kaç dakikada pişer? Eğer geceden nohutu ıslatmayı unuttuysak; 40 dakikalık normal haşlanma süresinin üzerine yaklaşık 30-35 dk daha ilave etmeliyiz. Tabi bu süre daha önce de söylediğim gibi nohutun cinsine göre değişebilir.