Dondurucuda börülce yemeği nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Dondurucuda börülce yemeği nasıl yapılır?
  2. Taze Börülce Düdüklüde kaç dakika?
  3. Taze Börülce düdüklü tencerede kaç dakikada pişer?
  4. Taze Börülce kaç dk da haşlanır?

Dondurucuda börülce yemeği nasıl yapılır?

Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, domates salçası, domates ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından donmuş börülce, toz şeker, tuz ve 2.5 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek.

Taze Börülce Düdüklüde kaç dakika?

Börülceler fasulye gibi ayıklanır. Varsa kılçıkları alınır. Daha sonra yıkanır. Düdüklü tencerede üstünü çıkacak kadar su katıp 20- 25 dakika haşlanır.

Taze Börülce düdüklü tencerede kaç dakikada pişer?

Düdüklü tencerede 15 dakika veya normal tencerede 30-40 dakika aralığında haşlayın. Bunları Biliyor musunuz ? Börülce, kuru fasulye, nohut, barbunya gibi ürünlerin bir gün öncesinden soğuk su içersinde bekletilmesi (10-12 saat) ve düdüklü tencerede pişirilmesi pişirme süresini kısaltır ve enerji tasarrufu sağlar.

Taze Börülce kaç dk da haşlanır?

Taze börülce salatasında en önemli şey börülcenin taze olması (yeni toplanmış olması değil, iç tutmaya yeni başlamış olması) ve haşlama süresi. Börülceleri temizleyip yıkayın, iki yada üç parçaya bölün. Suyu önceden kaynatın sonra içine tuz ve börülceleri atın, kaynar suda 10-15 dakika yumuşayana kadar haşlayın.