Spor lisesi diploması ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Spor lisesi diploması ne işe yarar?
  2. Istanbul Spor lisesi nerelerde var?
  3. 10 sınıf spor lisesine geçiş var mı?
  4. Spor Lisesine 10 sınıfta girilir mi?
  5. 2021 spor Lisesi yetenek sinavi ne zaman?
  6. Istanbulda kaç tane spor lisesi var?

Spor lisesi diploması ne işe yarar?

Spor Lisesi mezunları, spor tesisi yöneticisi, kulüp yöneticisi gibi unvanlarda çalışabilirler. Ayrıca tarihinde Millî Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yapılan birliği kapsamında spor lisesi mezunlarına 1´inci kademe antrenörlük (yardımcı antrenör) belgesi verilecek.

Istanbul Spor lisesi nerelerde var?

İstanbul'da üçü Anadolu yakasında, birisi Avrupa yakasında olmak üzere 4 ilçede Spor Lisesi vardır. Anadolu Yakasındaki spor liseleri Sultanbeyli, Beykoz ve Ataşehir (Küçükbakkalköy)'de, Avrupa Yakasındaki spor lisesi ise Büyükçekmece ilçesindedir.

10 sınıf spor lisesine geçiş var mı?

Spor liselerine nakille gelebilir miyiz? ... Spor lisesine, sadece başka bir spor lisesinde okuyan öğrenciler nakil isteyebilir. Ancak, 9. ve 10. sınıflarda kontenjan olması durumunda, boş kontenjanların tamamlanması için Eylül ve Ekim aylarında ek sınavlar yapılabilmektedir.

Spor Lisesine 10 sınıfta girilir mi?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 10'uncu sınıfa geçen ve özel yeteneği olan öğrencilere güzel sanatlar ile spor liselerine geçişlerde ikinci hak tanıdı. ... Öte yandan MEB, bu yıl 10'uncu sınıfa geçen lise öğrencileri arasından özel yetenekli olanlar için de sanat ve spor liselerine geçiş hakkı sağladı.

2021 spor Lisesi yetenek sinavi ne zaman?

Yetenek sınavı 05-14 Temmuz 2021 tarihleri arasında TVF Beştepe Voleybol Salonu'nda yapılacaktır. Detaylı bilgi için tvfsporlisesi.meb.k12.tr ve 0312 215 45 81 no'lu telefondan bilgi alabilirsiniz.

Istanbulda kaç tane spor lisesi var?

İstanbul'da üçü Anadolu yakasında, birisi Avrupa yakasında olmak üzere 4 ilçede Spor Lisesi vardır.