Çelik tencere yanığı nasıl çıkar?

İçindekiler:

  1. Çelik tencere yanığı nasıl çıkar?
  2. Sirke ile yanmış tencere nasıl temizlenir?
  3. Demlik yanığı nasıl çıkar?
  4. Kararan teflon tava nasıl temizlenir?

Çelik tencere yanığı nasıl çıkar?

Tencerenize yanık kısmın üzerini geçecek kadar su koyun ve içerisine bir miktar bulaşık makinesi deterjanı ekleyin. Bu şekilde tenceredeki suyu kaynatın ve bir gece bekletin. Bir gece sonunda bir tahta kaşık yardımıyla yanık kısımların kolayca temizlendiğini göreceksiniz.

Sirke ile yanmış tencere nasıl temizlenir?

Peki dibi tutmuş tencereler nasıl temizlenir, yanık kalıntıları nasıl çıkar. Yanan tencerenizi yeniden pırıl pırıl yapabilirsiniz. Bunun için 1 tatlı kaşığı karbonat ve 1 fincan sirkeyi tencerenizde kaynatın. Hem üzerine isleyen siyah lekeler çıkacak, hem de tencereniz tertemiz olacaktır.

Demlik yanığı nasıl çıkar?

Suya bir çay kaşığı karbonat ve bir çay kaşığı tuz ekleyin. Son olarak yarım bardak sirke ilave edin ve karışımı kaynatın. Karışımın kaynamasının ardından sert olmayan bir sünger ile ya da pamuklu bir bez ile çaydanlığın içini ovun. İşlemlerin ardından çaydanlığınızın içini bol su ile durulayın.

Kararan teflon tava nasıl temizlenir?

Teflon tavanızı temizlemek için tavanıza bol su ve yaklaşık bir yemek kaşığı kadar deterjan ekleyin. Bulaşık süngerinin yumuşak kısmı ile tavanızı yıkayın ve bol su ile durulayın.