Gusül abdesti aldıktan sonra gelen akıntı guslü bozar mı?

İçindekiler:

  1. Gusül abdesti aldıktan sonra gelen akıntı guslü bozar mı?
  2. Istemsiz gelen akıntı abdesti bozar mı?
  3. Iç çamaşıra bulaşan akıntı ile namaz kılınır mı?
  4. Boy abdesti aldıktan sonra kahverengi akıntı gelirse oruç tutulur mu?
  5. Kadınlar hangi hallerde gusül almalı?
  6. Iç çamaşıra idrar damlaması abdesti bozar mı?

Gusül abdesti aldıktan sonra gelen akıntı guslü bozar mı?

Vedi ası verilen sıvının gelmesi abdesti bozar ancak gusül abdesti almayı gerektirmez. Yani vedi akıntısı görülen kişiler abdest tazelemek zorundadırlar. Bu kişilerin gusül abdesti alması ise gerekmemektedir.

Istemsiz gelen akıntı abdesti bozar mı?

Hanefi mezhebine göre vajinadan gelen akıntı idrar, kan ve meni ile karışmamışsa temiz akıntı olarak nitelendirilmektedir. Bu sebeple de abdesti bozmamaktadır.

Iç çamaşıra bulaşan akıntı ile namaz kılınır mı?

Giyilen kıyafete yemek sıçraması ya da necis (pis) olmayan şeylerin değmesi namazımıza engel olmayacak iken necis miktarı aşılan çamaşırda ibadetlerin yerine getirilip getirilmediği yorum konusu olabilmektedir. Ancak eğer elbiseye necaset yani pislik bulaşmışsa ve bunun miktarı az ise, bununla da namaz kılınabilir.

Boy abdesti aldıktan sonra kahverengi akıntı gelirse oruç tutulur mu?

Pembe, kahverengi lekeler adetten sayılır ve oruç tutulmaz.

Kadınlar hangi hallerde gusül almalı?

Kadınlarda her ay adet kanaması olmaktadır. Bu kanamanın kesilmesi durumunda gusül abdesti almak gerekmektedir. Kadınların doğumdan sonra lohusalık döneminde gusül abdesti alması gerekmektedir. Eşler birbirleri ile yakınlaşmaları halinde meni gelmese dahi cünüplük meydana gelmektedir.

Iç çamaşıra idrar damlaması abdesti bozar mı?

ÇAMAŞIRDA İDRAR SIZINTISI... İç çamaşırda ağır pislik, kuru bir madde mevcut ise, bir dirhem, yani 3 gramdan daha az olmalıdır. Fazlasının namazın sıhhatine engel olmaya yönelik olduğu ileri sürülmektedir. Çamaşırdaki yaş bir madde ise el ayası olarak ifade edilen avuç içinden daha geniş yere yayılmaması şartı gerekir.