Yaprak bezelye difrize nasıl konur?

İçindekiler:

  1. Yaprak bezelye difrize nasıl konur?
  2. Taze Bezelye derin dondurucuya nasıl konur?
  3. Haşlanmış bezelye dondurucuda nasıl saklanır?
  4. Haşlanmış bezelye buzluğa konur mu?
  5. Haşlanmış bezelye dolapta kaç gün saklanır?

Yaprak bezelye difrize nasıl konur?

Sultani bezelyelerin kabukları ayıklandıktan sonra şoklama işlemi yapılır. Daha sonra buzdolabı poşetine konur ve poşetin havası alındıktan sonra ağzını sıkıca kapatıp derin dondurucuya kaldırılır.

Taze Bezelye derin dondurucuya nasıl konur?

Yıkamadan küçük boy olan buzdolabı poşetine birer yemeklik olarak doldurun. Poşetin havasını alıp, dibinden düğüm atın. Daha sonra bezelyeleri poşete güzelce yayın. Üst üste koyup, dondurucuya kaldırın.

Haşlanmış bezelye dondurucuda nasıl saklanır?

Haşlanan bezelye tanelerini süzgece alıp fazla suyunun süzülmesini sağlayın. Daha sonra buzdolabı ya da kilitli buzluk poşetlerine alın. Üzerini eliniz ile hafifçe bastırıp düzeltin ve içerisindeki fazla havanın çıkmasını sağlayın. Buzluğa düz bir şekilde koyup dondurun.

Haşlanmış bezelye buzluğa konur mu?

Bezelyeleri saklamanın en pratik yöntemi tabii ki onları ayıklar ayıklamaz çiğ şekilde buzluğa atmak olacaktır. ... Buzdolabı poşeti ya da kilitli poşetlerin içine bezelyeleri tek seferde kullanacağınız şekilde pay edin ve içindeki tüm havanın çıkmasını sağladıktan sonra buzdolabı poşetinin ağzını sıkıca kapatın.

Haşlanmış bezelye dolapta kaç gün saklanır?

Bezelye nasıl saklanır, ne kadar süre muhafaza edilebilir: Tezgahta 1 gün, buzdolabında 1 hafta, dondurucuda 8-12 ay boyunca.