Karbonat diş etlerine faydası var mı?

İçindekiler:

  1. Karbonat diş etlerine faydası var mı?
  2. Karbonat diş etine nasıl uygulanır?
  3. Karbonatlı su diş iltihabına iyi gelir mi?
  4. Karbonat diş ağrısına iyi gelir mi?
  5. Sirkeli su diş iltihabına iyi gelir mi?
  6. Sirkeli su diş ağrısına iyi gelir mi?

Karbonat diş etlerine faydası var mı?

Bilimsel araştırmalara göre karbonat içerikli diş macunları diş kireçlenmesine karşı daha etkili olabilmekte. Siz dilerseniz karbonatı su ile karıştırarak diş etlerinizi bu karışım ile ovalayabilirsiniz.

Karbonat diş etine nasıl uygulanır?

Sağlıklı ve beyaz dişler için düzenli olarak karbonat kullanabilirsiniz. Bunun için 1-2 tane çileği ezerek karbonata katabilir ve dişlerinizin üzerine uygulayabilirsiniz. Bu karışımı dişlerin üzerine yaydıktan sonra 5-7 dakika beklemelisiniz. 7 dakika sonra karışımı çıkarmadan dişlerinizi bu karışımla fırçalayın.

Karbonatlı su diş iltihabına iyi gelir mi?

2) Karbonatlı Su Suyun biraz ılık olması önerilir. Karbonatlı suyu gargara yapın ve tükürün. Her denemede yeni bir karbonatlı su yapmanız önerilir. Karbonat diş çevresinde oluşan iltihabı ve ağrıyı yok edecektir.

Karbonat diş ağrısına iyi gelir mi?

Karbonat. Tıpkı tuzlu ya da sirkeli su gibi karbonat da iltihaplı bölgenin ağrısını dindirme konusunda çok etkili olacak isimlerden biri. Eğer evinizde karbonat varsa iki farklı şekilde uygulayabilirsiniz. İlki, yine 1 su bardağı suyun içine 1 çay kaşığı kadar karbonat ekleyip bu suyla bol bol gargara yapmak.

Sirkeli su diş iltihabına iyi gelir mi?

Elma sirkesi de bir dezenfektan görevi görür ve diş iltihaplarına iyi gelmektedir. Diş iltihabının yaşandığı bölgenin dezenfekte edilmesini sağlar. Bir çorba kaşığı kadar elma sirkesi birkaç dakika boyunca ağıza alınıp çalkalanır. Daha sonra ağız ılık su ile çalkalanarak temizlenir.

Sirkeli su diş ağrısına iyi gelir mi?

Sirke ve tuzun enfeksiyonları yok etme özelliği diş ağrısına karşı da tercih edilebilir. 1 bardak sirkenin içerisine katılan tuz ile birlikte gerekli karışım hazırlanır. Yüksek miktarda diş ağrısı çeken kişilere sunulan bu karışım ile gargara yapılması ağrıyı dindirecektir.