Ehliyet sertifikası aldıktan sonra ne kadar geçerli?

İçindekiler:

  1. Ehliyet sertifikası aldıktan sonra ne kadar geçerli?
  2. Sürücü adayı trafiğe çıkabilir mi?
  3. B ehliyet harcı ne kadar 2021?
  4. Araba ehliyeti kac gunde alinir?

Ehliyet sertifikası aldıktan sonra ne kadar geçerli?

Direksiyon sınavının kazanılması sonrasında 2 hafta içinde sertifikanız hazırlanmış olur. Ehliyet sertifikası kaç günde çıkar? Ehliyet sertifikası Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanır, 15 gün içinde düzenlenerek sürücü kursuna gönderilir. Ancak bu 15 günlük süre o dönemdeki yoğunluğa göre değişebilir.

Sürücü adayı trafiğe çıkabilir mi?

Evet çıkabilir. Daha önce yalan haberler yapılıp insanların kafaları karıştırıldı. Aday sürücünün yanında tecrübeli birinin olmasına gerek yok kurallara uymak koşuluyla dilediği gibi aracına binebilir.

B ehliyet harcı ne kadar 2021?

B Sınıfı ehliyet almak isteyen bir aday sürücü kursuna 2.018,54 TL ödemesi gerekiyor. Bunun dışında gireceği ehliyet sınavı için 240,04 TL ve harçlar için 1.078.017 TL ödemesi gerekiyor. Toplamda ise B sınıfı ehliyetin maliyeti 3.336,58 TL'dir.

Araba ehliyeti kac gunde alinir?

Gerekli olan belgelerin hazırlanması, ehliyet randevusunun alınması, harçların yatırılması ve alınan randevuya gidilmesi ise ortalama olarak 10 gün sürmektedir. Ehliyetin eksiksiz olarak kişilerin adresinize ulaşması durumu yaklaşık 15 gün sürmektedir.