Adli yardım ücret başvurusu nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Adli yardım ücret başvurusu nasıl yapılır?
  2. Adli yardım avukatı ne yapar?
  3. Ücretsiz avukat için nereye başvurabilirim?
  4. Baro avukatları ücretsiz mi?
  5. Devlet kimlere ücretsiz avukat verir?

Adli yardım ücret başvurusu nasıl yapılır?

Adli yardım başvuruları Baromuz Adli Yardım Bürosu'na yapılmaktadır. Büroda istemciyle görüşülerek başvuru formu doldurulur ve istemin neye ilişkin olduğu tespit edilir. Görüşme sırasında istemciyle ilgili kişisel bilgilerin yanında talebine ilişkin hukuki niteleme de yapılmaktadır.

Adli yardım avukatı ne yapar?

Adli yardımın amacı, bireylerin hak arama özgürlüklerinin önündeki engelleri aşmak ve hak arama özgürlüğünün kullanımında eşitliği sağlamak üzere, avukatlık ücretini ve yargılama giderlerini karşılama olanağı bulunmayanların avukatlık hizmetlerinden yararlandırılmasıdır.

Ücretsiz avukat için nereye başvurabilirim?

Ücretsiz Avukatlık Hizmetlerine İlişkin Adli yardım Avukatlık Kanununun 178.maddesine göre, avukat talebi için baroların bünyesinde bulunan adli yardım büro ya da temsilciliklerine başvurulmasıdır Başvuru sırasında bazı belgeler talep edilir.

Baro avukatları ücretsiz mi?

Türkiye Barolar Birliği, hakkını aramak için hukuksal yollara başvurmak isteyen ama maddi imkânları olmayan kişilere ücretiz avukat atayarak, hak arama özgürlüğü güvence altına alır. Adli yardım olarak adlandırılan bu hizmetten sadece hukuk davaları ve icra takipleri için yararlanılır.

Devlet kimlere ücretsiz avukat verir?

Adli yardım olarak adlandırılan bu hizmetten sadece hukuk davaları ve icra takipleri için yararlanılır. Eğer CMK yani Ceza Muhakemesi Kanunu hükümlerinde görülecek bir davanız varsa davanın görüleceği mahkemeye başvurarak ücretsiz bir avukat talep edebilirsiniz.