Doğum izninde olan kadın maaş alır mı?

İçindekiler:

  1. Doğum izninde olan kadın maaş alır mı?
  2. Doğum izni alabilmek için ne kadar çalışmak gerekir?
  3. 32 haftaya kadar çalışabilir raporu ne zaman alınır?
  4. Öğretmenler hamilelikte kaçıncı haftaya kadar çalışabilir?

Doğum izninde olan kadın maaş alır mı?

SSK'lı çalışan kadınlar doğum izni döneminde iş göremezlik parası alıyor. Doğum öncesi ve sonrası 16 hafta izin kullanan annelere, çalışmadıkları sürenin parasını devlet ödüyor.

Doğum izni alabilmek için ne kadar çalışmak gerekir?

Kadın işçiler doğumdan önce 8 hafta ve doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere toplam 16 haftalık süre için çalıştırılamazlar ancak sağlık durumu elverdiği sürece, doktorun onayı ile kadın işçi isterse doğumdan önceki 3 haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Çalışılarak geçirilen süreler doğum sonrası sürelere eklenir.

32 haftaya kadar çalışabilir raporu ne zaman alınır?

Eğer, kadın işçi doğum tarihinden 3 hafta öncesine (37+0.gün) kadar çalışmak istiyorsa ve doktoru da bunu uygun görüyorsa, 32.haftasındayken aldığı rapor bir ''Doğum Öncesi Çalışabilir Raporu'' olacaktır. 37 haftayı doldurduğunda ise bu kez mutlaka ''İş Göremezlik Raporunu'' alması gerekecektir.

Öğretmenler hamilelikte kaçıncı haftaya kadar çalışabilir?

Genelge uyarınca kamuda çalışan hamile personel gebeliğin 24. haftasından itibaren idari izinli sayılıyor. Doğum izni ise 32. hafta başlıyor. Uygulamaya göre görevine 24. haftada izne çıkarak ara veren personel doğumdan sonraki 8. haftadan sonra işinin başına dönebiliyor.