Nikahta takı töreni nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Nikahta takı töreni nasıl olur?
  2. Resmi nikah kıyılırken ne söylenir?
  3. Düğünlerde takı töreni oluyor mu?
  4. Resmi nikahta önce kime sorulur?
  5. Imam nikahı kıyan hoca ne sorar?

Nikahta takı töreni nasıl olur?

Takı merasimi, hediyelerin salonun uygun bir yerine konulacak toplama kutusuna konulması şeklinde yapılacak. Nikâh merasiminde gelin, damat, nikâh memuru ve şahitler dahil tüm misafirler maske takacak. Nikâhlar mümkün olduğunca açık havada yapılacak ve süre kısa tutulacak.

Resmi nikah kıyılırken ne söylenir?

NİKÂH DUASI NASIL OKUNUR? el-hamde lillâhi vessalâtü vesselâmü 'alâ Rasûlina Muhammedin ve 'alâ âlihî ve ashâbihî ecme'în. Ve ne'ûzü billâhi min şurûri enfüsinâ ve min seyyiâti a'mâlinâ. Ve neşhedü en lâ ilâhe illallâhü vahdehû lâ şerîke leh.

Düğünlerde takı töreni oluyor mu?

Düğünlerde genellikle kıza ve erkeğe her iki tarafın davetlileri tarafından takı ve para takılır. Para bir zarfın içinde belli miktarda verilir veya takı merasiminde üzerlerine iliştirilir.

Resmi nikahta önce kime sorulur?

Dr. Haluk Burcuoğlu evlilik sözleşmelerinde memurun önce erkeğe soru sorması gerektiğini kaydeden Burcuoğlu,"Kime önce sorulacağı bir yerde yazmıyor. Bayanın rahatça cevap verebilmesi ve erkeğin olası hayır cevabında yıkılmaması için önce erkek sonra bayan yanıtlamalı." şeklinde konuştu.

Imam nikahı kıyan hoca ne sorar?

Mehir tespit edildikten sonra hoca oturacak ve iki şahidin huzurunda imam nikahını kıymaya başlayacak. Hoca önce kadına adını soracak, babasının adını soracak daha sonra hoca bu sefer erkeğe adını soracak, babasının adını soracak.