Bel fıtığına Fizyoterapi iyi gelir mi?

İçindekiler:

  1. Bel fıtığına Fizyoterapi iyi gelir mi?
  2. Bel fıtık nasıl tedavi edilir?
  3. Fizik tedaviden sonra ağrı artar mı?
  4. Fıtık ödemi nasıl geçer?
  5. Fizik tedavinin yan etkileri var mı?
  6. Fizik tedaviden sonra ağrı olur mu?

Bel fıtığına Fizyoterapi iyi gelir mi?

Bel fıtığı tedavisinde FİZİK TEDAVİ geçici bir tedavi midir? DOĞRU PLANLANMIŞ ve DOĞRU UYGULANAN bir fizik tedavi hem bel ve boyun fıtığında, hem de diğer pek çok hastalıkta KALICI bir tedavi sağlar. Yani fizik tedavi temel olarak, palyatif (geçici, ağrı kesici) bir tedavi değildir.

Bel fıtık nasıl tedavi edilir?

Bel fıtığı teşhisi konulan bir hastaya doktor kısa istirahat, ağrıya neden olan tahrişin azaltmaya yönelik anti-inflamatuar ilaçlar, ağrı kontrolü için ağrı kesiciler, fizik tedavi, egzersiz veya epidural steroid enjeksiyonları gibi tedavi yöntemleri önerebilir.

Fizik tedaviden sonra ağrı artar mı?

Fizik tedavi sırasında ağrı olur mu? Fizik tedavinin başlangıcında bazı hastalar ağrılarının arttığını ifade ederler. Ancak bunun bilimsel bir dayanağı yoktur. Hastanın durumunda o sırada biraz değişiklik olmuş; ödem ve enflamasyonu artmış olabilir.

Fıtık ödemi nasıl geçer?

Fıtık nedeniyle sinirde oluşan ödemi ve şişliği azaltmak için ödem çözücü kortizol, ağrının rahatlaması için ağrı kesiciler ve kas gevşeticiler denenebilir.Uygulanan ameliyat dışı tedavi yöntemlerine rağmen ağrıları devam eden hastamızda ise ameliyat gerekebilir.

Fizik tedavinin yan etkileri var mı?

Çok daha nadir görülen önemli riskler cilt yanıkları, kalp ritm bozuklukları, ciltte aşırı duyarlılık, kan basıncı değişiklikleri, eklem kısıtlılıklarının açılması sırasında kas-tendon hasarlanması-kopması, elektrik çarpmasıdır.

Fizik tedaviden sonra ağrı olur mu?

Fizik tedavinin etkisi 1 haftadan sonra kendini gösterecektir. 2 hafta içinde ağrıların azalmaya başlaması gerekir. Ağrı gittikçe artıyorsa hastanın muhakkak tekrar değerlendirilmesi ve ona göre tedaviye devam edip etmemek konusunda karar verilmesi gerekir.