GSS li ilaç alabilir mi?

İçindekiler:

  1. GSS li ilaç alabilir mi?
  2. Genel Sağlık Sigortası eczane ilaçları karşılar mı?
  3. Özel saglik sigortasi ozel hastanelerde geçerli mi?
  4. 2021 Genel Sağlık Sigortası Nedir?

GSS li ilaç alabilir mi?

Bu şekilde prim borcu olanların muayene sonrasında eczaneye gittiklerinde doktorun yazdığı ilacı SGK tarafından karşılanacak şekilde alamıyorlar, yani ilaçlarının parasını kendi ceplerinden ödemek zorunda kalıyorlar. Zira MEDULA Eczane sistemi halen borcu olanlara provizyon vermemekte.

Genel Sağlık Sigortası eczane ilaçları karşılar mı?

Karar olumlu olmakla birlikte eksik... Çünkü, devlet hastanelerinden yararlanabilen GSS borçluları eczaneden ücretsiz ilaç alamıyor. Yani GSS'ye prim borcu olanlar devlet hastanesinde muayene olabiliyor, hekimin yazdığı reçeteler SGK tarafından karşılanmadığından ilacını ücretini ödeyerek alabiliyor.

Özel saglik sigortasi ozel hastanelerde geçerli mi?

Özel hastanelerde SGK anlaşması bulunuyorsa geçerlidir. SGK anlaşmalı özel hastanelerde, SGK'lı vatandaşlar daha uygun fiyatlara tedavi olabilirler. Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırarak da sadece katılım payı ödeyerek ücretsiz olarak özel hastanelerden sağlık hizmeti alınabilir.

2021 Genel Sağlık Sigortası Nedir?

Öğrenimini tamamlayıp işe giremeyenler veya çalışmakta iken işsiz kalanlar otomatik olarak GSS'li sayılıyor. Bu kişilerin 2021 yılı için ayda 107.32 TL prim ödemeleri gerekiyor. Ödeme gücü olmayanların primi hazineden karşılanıyor.