Kuranın 114 suresi hangisi?

İçindekiler:

  1. Kuranın 114 suresi hangisi?
  2. Bakara 114 ne diyor?
  3. Kur'an'ın sonunda hangi sure yer alır?
  4. Allah'ın mescidlerinde O'nun adının anılmasına engel olan ve onların harap olması için çalışandan daha zalim kim olabilir?
  5. Daha zalim kim vardır ayet?

Kuranın 114 suresi hangisi?

En uzun sure-En kısa sure-İlk sure-Son sure.. Kur'an-ı Kerim'in 114. suresi yani SON suresidir.

Bakara 114 ne diyor?

Bakara Suresi 114. ayette yer alan "Allah'ın mescidlerinde O'nun adının anılmasına engel olan ve onların harap olması için çalışandan daha zalim kim olabilir? Aslında bunların oralara ancak korka korka girmeleri gerekir.

Kur'an'ın sonunda hangi sure yer alır?

Sure (Arapça: سورة), Kur'an'da ayetlerden meydana gelen 114 bölümden her biri. Bugünkü mushaflarda ilk sure Fatiha ve son sure ise Nas'dır.

Allah'ın mescidlerinde O'nun adının anılmasına engel olan ve onların harap olması için çalışandan daha zalim kim olabilir?

Bakara Suresi'nin 114. ayetinde şöyle buyurulmaktadır: “Allah'ın mescidlerinde O'nun adının anılmasına engel olan ve onların harap olması için çalışandan daha zalim kim olabilir? Aslında bunların oralara ancak korka korka girmeleri gerekir. Böyleleri için dünyada rezillik var, âhirette de onlar için büyük azap vardır.

Daha zalim kim vardır ayet?

" Kendisine Rabbinin âyetleri hatırlatıldıktan sonra onlardan yüz çevirenden daha zalim kim olabilir! Muhakkak ki biz, günahkârlara, lâyık oldukları cezayı veririz. "