Hangi parfüm türü daha kalıcı?

İçindekiler:

  1. Hangi parfüm türü daha kalıcı?
  2. Parfüm kendi kendine biter mi?
  3. Kaliteli parfüm nasıl olur?
  4. EDT EDP Eau nedir?
  5. Parfümler neden her tende farklı kokar?
  6. Bozuk parfüm nasıl anlaşılır?

Hangi parfüm türü daha kalıcı?

"Parfüm seçerken genelde 'EDP' yani Eau de parfum olanların alınması tavsiye edilir. EDP parfümlerin, Eau de toilette (EDT) parfümlere göre daha kalıcı olduğu söylenir.

Parfüm kendi kendine biter mi?

Parfüm eğer az bozulursa kalıcılık değerleri düşer; ve parfümlerin notaları olduğunu düşündüğümüzde ise bazı notalar kaybolur. Eğer çok bozulursa, koku ekşimsi ve plastik türü bir hal almaya başlar. Yani parfümünüz bozulursa bunu mutlaka fark edersiniz; ilk aldığınız gibi kokmaz.

Kaliteli parfüm nasıl olur?

Orijinal bir parfümün hem kutusu hem ambalajı kusursuzdur. Kutuda veya ambalajda hatalar varsa, üzerinde seri numarası bulunmuyorsa o parfümün orijinal olma ihtimali yoktur. Parfümlerin belirli bir fiyat standardı vardır. Eğer parfümü ortalamanın çok altında bir fiyata aldıysanız o parfüm sahtedir.

EDT EDP Eau nedir?

Eau De Parfume (EDP), yoğunluk olarak en fazla koku veren parfümlerdir. ... Yaz aylarında çok fazla tercih edilmeseler de kış aylarında vazgeçilmez parfüm grubudur. Eau De Toilette (EDT), yoğunluk oranı orta derecededir. Esans oranı % 4 ile % 2 arasındadır.

Parfümler neden her tende farklı kokar?

6- Neden parfümler her tende farklı kokar? Parfümler alkol, bir dizi aromatik yağ ve sudan oluşmaktadır. Bu yağlar ciltte buluştuğunda her ten tipine göre farklı reaksiyon gösteriyor. Bir tende hafif, diğer tende güçlü reaksiyonlar da kokuların farklı şekilde kokmalarına neden oluyor.

Bozuk parfüm nasıl anlaşılır?

Eğer parfüm güzel değil, ekşimsi ve plastik bir koku yayıyorsa o parfüm bozuktur. Parfümün kalıcılığı azalmışsa parfümün bozuk olduğu düşünülebilir. İlk kıvamından daha yoğun bir kıvam almışsa parfüm bozuluyor demektir. 3 yılı geçen parfümler bozulma ihtimali yüksek parfümlerdir.