Babası ölen dul kadın babasından maaş alabilir mi?

İçindekiler:

  1. Babası ölen dul kadın babasından maaş alabilir mi?
  2. Baba ölünce kızı ne kadar maaş alır?
  3. Zihinsel engelli ölen babasının emekli maaşını alabilir mi?
  4. Engelli birey babasının maaşını alabilir mi?

Babası ölen dul kadın babasından maaş alabilir mi?

Anneniz 2019 yılında babanızın vefatı ile 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na göre anne ve babasından ölüm aylığına hak kazanıyor. 5510 sayılı Kanun'a göre, hem eşinden hem de ana ve/veya babasından ölüm aylığına hak kazananlara, tercihine göre eşinden ya da ana ve/veya babasından ...

Baba ölünce kızı ne kadar maaş alır?

* Baba ya da annenin ölümü halinde yalnız bir yetim kalırsa alacağı miktar yüzde 50. İki yetim kalırsa yüzde 40'ar maaş alıyor. * Babanız ya da annenizi kaybettiğinizde evliyseniz, ancak sonra işler kötü gitti ve ayrıldıysanız, boşandıktan sonra yetim aylığına hak kazanıyorsunuz.

Zihinsel engelli ölen babasının emekli maaşını alabilir mi?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından onaylanan erkek çocuklara, muhtaç olmaları şartıyla yaş şartı aranmadan, vefat eden ana veya babalarından dolayı Emekli Sandığı'ndan yetim aylığı bağlanmaktadır.

Engelli birey babasının maaşını alabilir mi?

Cevap: Erkek çocuğa, yaş aranmadan ana veya babasından aylık bağlanabilmesi için; malul derecesinde (yüzde 60 oranında) engelli olması lazım. ... Ayrıca sosyal güvenlik kuruluşlarının herhangi birinden her ne nam altında olursa olsun bir gelir veya aylık alanlar, 2022 sayılı yasa kapsamında engelli aylığı alamaz.