Kireçlenme sırt ağrısı yapar mı?

İçindekiler:

  1. Kireçlenme sırt ağrısı yapar mı?
  2. Sırt kireçlenmesi nasıl olur?
  3. Kireçlenmesine ne iyi gelir?
  4. Sırtta kireçlenme için hangi doktora gidilir?

Kireçlenme sırt ağrısı yapar mı?

Omurga kireçlenmesinde ise; boyun, sırt ve/veya bel ağrıları, hareketlerde zorluk ve sertlik, bacağa yayılan ağrılar görülür.

Sırt kireçlenmesi nasıl olur?

Nedir: Omurgalar arasındaki disklerin ve faset eklemler arasındaki eklem kıkırdaklarının yıpranıp dejenere olmasıyla ortaya çıkan bir hastalıktır. Bu dejenerasyon süreci sonunda oluşan kemik çıkıntılar sinir kanalının daralmasına ve sinir basılarına neden olur. Neden Olur: Omurgalara fazla yük binmesi sonucu oluşur.

Kireçlenmesine ne iyi gelir?

Şişkinlikler ve eklem için kullanılan yeşil çay, kireçlenmeye bağlı eklem ağrılarına iyi gelmektedir. Zencefil tüketimi, kireçlenme şişkinliklerinin dinmesini sağlamaktadır. Hem soğuk hem sıcak kompres yapmak, kireçlenmenin neden olduğu eklem ağrılarını kontrol altında tutmaktadır.

Sırtta kireçlenme için hangi doktora gidilir?

Sırt ağrıları yaşayan bireyler öncelikli olarak aile hekimlerine gerekli başvuruda bulunabilir. Daha sonra ise aile hekimi durumun ciddiyetine bağlı olarak farklı doktorlara sevk edebilir. Genellikle sırt ağrıları söz konusu olduğunda bir ortopedi ya da fizik tedavi uzmanına gözükmek gerekir.