İşsizlik maaşı alamayan ne yapacak?

İçindekiler:

  1. İşsizlik maaşı alamayan ne yapacak?
  2. İşten çıkarılan işsizlik maaşı alabiliyor mu?
  3. Pandemi ücretsiz izin işsizlik maaşını etkiler mi?
  4. Işsizlik kaç günde belli olur?
  5. Pandemi ücretsiz izin ne zaman bitiyor?
  6. Nakdi ücret desteği uzatılacak mı?

İşsizlik maaşı alamayan ne yapacak?

İşsizlik ödeneğinden yararlanamayan işçiler için 20 tarihinden sonra iş sözleşmesi feshi nedeniyle İŞKUR'a yapılmış işsizlik ödeneği başvurusu bulunup, ödeneğe hak kazanamayan işsizlerin, ayrıca başvuru yapılmasına gerek bulunmaksızın nakdi ücret desteği ödemeleri İŞKUR tarafından re'sen gerçekleştirilir.

İşten çıkarılan işsizlik maaşı alabiliyor mu?

İSTİFA İLE İŞSİZLİK MAAŞI Kısa çalışmaya gidilen işyerlerinde kısa çalışma ödeneği almaya hak kazanan kişilerden son 3 yılda en az 600 günü olup son 120 gündür iş sözleşmesi bulunanlar, kısa çalışma sonlandıktan sonra istifa ederek işten ayrılırlarsa işsizlik maaşı alabilirler.

Pandemi ücretsiz izin işsizlik maaşını etkiler mi?

Ücretsiz izne çıkarılanlar işsizlik maaşı da alamayacak Kısa çalışma ödeneği 24 Mart, ücretsiz izin aylığı 'de başladı. Zaten kısa çalışma ödeneğini hak edemeyenler ücretsiz izne çıktı. Ücretsiz izne çıkarılan kişilerin bundan sonraki süreçte işsizlik maaşı alma hakkı yok zaten.

Işsizlik kaç günde belli olur?

İŞKUR İşsizlik maaşı başvurularını inceleyip sonuçlandırması genellikle 10 ila 15 gün sürmektedir.

Pandemi ücretsiz izin ne zaman bitiyor?

Pandemi ile birlikte İş Kanunu'na eklenen geçici onuncu madde ile getirilen fesih yasağı, daha sonra gelişmelere göre uzatılmış ve son tarih olarak da 30 Haziran 2021 açıklanmıştı. Bugün itibariyle fesih yasağı ve dolayısıyla tek taraflı ücretsiz izne gönderme hakkı veren geçici onuncu madde hükümleri ortadan kalkıyor.

Nakdi ücret desteği uzatılacak mı?

Daha önce, "Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında tarihinde başlatılan Nakdi Ücret Desteği, Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle tarihinden itibaren 30 Haziran 2021 tarihine daha uzatıldı" açıklaması yapılmıştı. ... Destek ödemesi uzatılmazsa 30 Haziran'da sona erecek.