Dikloron emzirmede kullanılır mı?

İçindekiler:

  1. Dikloron emzirmede kullanılır mı?
  2. Benzidamin ne işe yarar?
  3. Kloroben ne demek?
  4. Kloroben günde kaç kere kullanılır?
  5. Gargara günde kaç defa kullanılır?
  6. Gargara ne kadar süre kullanılmalı?

Dikloron emzirmede kullanılır mı?

Diğer NSAİ ilaçlar gibi diklofenak anne sütüne az miktarda geçmektedir. Bu nedenle, bebekteki istenmeyen etkileri önlemek için emzirme sırasında DİKLORON SR uygulanmamalıdır. Diğer NSAİ ilaçlar gibi DİKLORON SR'ın kullanımı dişi doğurganlığını bozabilir. Gebe kalmaya çalışan kadınlarda önerilmez.

Benzidamin ne işe yarar?

Benzidamin hidroklorür ise pirazol yapısında lokal anestezik özelliği olan nonsteroid anti- inflamatuar ve antibakteriyel bir ajandır (8,9). Transdermal absorbe olur ve inflamasyonlu dokuda birikir (10).

Kloroben ne demek?

KLOROBEN, ağız ve boğazda iltihap oluşturan mikrobik hastalıkların önlenmesinde, yutma fonksiyonunun rahatlamasında ve diş eti rahatsızlıklarında belirtilerin giderilmesinde kullanılır. Diş hekimliğinde işlemlerden önce koruma amaçlı kullanılabilir.

Kloroben günde kaç kere kullanılır?

6 yaşın üzerindeki çocuklarda, sprey direkt olarak boğaza veya inflamasyonlu alana uygulanır. Genel doz 5 spreydir. Gerekirse her 1,5-3 saatte bir tekrarlanır. Yeterli sayıda deneyim olmaması nedeniyle KLOROBEN'in 6 yaşın altındaki çocuklarda kullanımı tavsiye edilmez.

Gargara günde kaç defa kullanılır?

5-15 ml KLOROBEN ile her 1,5-3 saatte bir 30 saniye süre ile gargara yapılır. Sürekli olarak 7 günden fazla kullanılmamalıdır. Yanma ve batma hissi oluşursa gargara su ile seyreltilmelidir. Klinik çalışmaların yeterli sayıda olmaması nedeniyle, 12 yaşın altındaki çocuklarda KLOROBEN'in kullanılması tavsiye edilmez.

Gargara ne kadar süre kullanılmalı?

Kozmetik bakım için daimi olarak kullanımı, beklenmeyen kalıcı kötü sonuçlar yaratabilir. Diş hekiminin tavsiye sonucunda, sabah akşam bir kapak 30 saniye boyunca ağız içerisinde gargara yapılmalıdır. Ardından yutulmadan tükürülmeli ve yarım saat boyunca su dahil hiç bir içecek ve yiyecek tüketilmemelidir.