Idrarda ürik asit kaç olmalı?

İçindekiler:

  1. Idrarda ürik asit kaç olmalı?
  2. Gut hastalığı hangi organlara zarar verir?
  3. Gut hastaları süt içebilir mi?
  4. Purinli yiyecekler nelerdir?
  5. Gut hastalığına hangi ilaç iyi gelir?

Idrarda ürik asit kaç olmalı?

Ürik asit düzeyine kanda bakılır ve normalde üst sınırı, erkeklerde 7-8 mg/dl, kadınlarda ise 6 mg/dl'dir.

Gut hastalığı hangi organlara zarar verir?

Kandaki ürik asit miktarının artışından kaynaklanan ve tarihte kralların hastalığı veya zengin hastalığı olarak anılan Gut hastalığı, etkin bir şekilde tedavi edilmezse zamanla böbrek taşı ve böbrek yetmezliğine yol açabildiği gibi, kemiklerde, damarlarda ve eklemlerde büyük hasara neden olabilir.

Gut hastaları süt içebilir mi?

Süt içmek ve yoğurt yemek gut riskini azaltıyor. Günde iki bardak (tercihen yağsız) süt içenlerde, günde bir bardaktan az içenlere göre gut riski yarı yarıya azalıyor. Yani kısaca süt ürünlerinden kaçınmak bir yana tüketimini artırmakta fayda olduğu görülüyor. Artık gut için, süt için diyoruz."

Purinli yiyecekler nelerdir?

Az sayıda yiyecek, deniz ürünleri, et ve türevleri ve alkollü içecekler, özellikle bira gibi konsantre düzeylerde pürin içerir. Purinler, herhangi bir bitki veya hayvan hücresinin çekirdeğinde bulunabilir.

Gut hastalığına hangi ilaç iyi gelir?

Akut gut artritinde en etkili tedaviler kolşisin, nonsteroid antiinflamatuar ilaçlar (NSAİİ) ve kortikosteroidlerdir. Ayrıca diğer ajanların kontrendike olduğu durumlarda sentetik adrenokortikotropik hormon uygulanabilir.