Evvabin namazı nedir?

İçindekiler:

  1. Evvabin namazı nedir?
  2. Evvabin namazı 4 rekat kılınır mı?
  3. Peygamber Efendimiz evvabin namazını kaç rekat kılardı?
  4. Evvabin namazı nasıl kılınır hangi sureler okunur?
  5. Gece teheccüd namazı kaç rekattır nasıl kılınır?

Evvabin namazı nedir?

Evvabin namazı, akşam namazından sonra veya kuşluk vaktinde kılınan nâfile namazdır. Evvabin kelimesi 'dönen, Allah'a yönelen, tövbe eden' anlamındaki evvabın çoğuludur.

Evvabin namazı 4 rekat kılınır mı?

Evvab kelime anlamı olarak “sığınan, tövbe eden” anlamına gelmektedir. Evvabin ise bu kelimenin çoğuludur. İstiğfar ederek ve tövbe ederek Allah'a çokça yönelmekte olan kişi anlamına gelir. Evvabin namazı 6 rekat olan ve akşam namazının ardından 1,2 ya da 3 selam verilerek kılınır.

Peygamber Efendimiz evvabin namazını kaç rekat kılardı?

Akşam namazı vaktinde 2-2-2 şeklinde kılınabilen evvabin namazı ile ilgili Peygamberimiz (SAV), şöyle buyurmaktadır: "Akşam namazından sonra, arada kötü bir şey konuşmadan, altı rekat nafile namaz kılmak, on senelik ibadete denk olur." (Tirmizi) Görüldüğü gibi 6 rekat kadar kısa bir namaz ile senelerce ibadet etmiş ...

Evvabin namazı nasıl kılınır hangi sureler okunur?

Ruku ve secde yapılır. Oturulur ve Ettehiyyatü okunur. Eğer ikişer rekattan kılınacaksa Salli, Barik ve Rabbena duaları okunmalıdır. Sonrasında ise önce sağa olmak koşuluyla selam verilir 6 rekata tamamlanır.

Gece teheccüd namazı kaç rekattır nasıl kılınır?

Teheccüd namazının iki-sekiz rekât arasında çiftli sayılarda kılınması tavsiye edilmiştir. Bununla birlikte, dileyen kimse daha fazla da kılabilir. Bu durumda iki rekâtta bir selam vermek daha faziletli olmakla birlikte, dört rekâtta da selam verilebilir (İbn Âbidîn, Reddü'l-muhtâr, II, 468-469).