TMGD kimler olabilir 2020?

İçindekiler:

  1. TMGD kimler olabilir 2020?
  2. Türkiyede kaç tane TMGD var?
  3. TMGD Uzmanı kaç yere bakabilir?
  4. TMGD eğitimi ne kadar?
  5. TMGD sınavına kimler girebilir 2020?
  6. Tehlikeli madde Gönderisinde görevlendirilecek kişilerin eğitimi kaç ay içerisinde yenilenmek zorundadır?

TMGD kimler olabilir 2020?

Kariyerine doğrudan TMGD olarak devam etmek isteyen kişiler, tehlikeli madde güvenlik bölümü ön lisans ya da lisans düzeyinde eğitim alabilirler. Fakat TMGD olabilme hakkı sadece bu bölüme verilmemiştir. Bununla birlikte mühendislik fakültesi ve fizik, kimya, biyoloji bölüm mezunları da TMGD olabilir.

Türkiyede kaç tane TMGD var?

Tarihi itibari ile TMGD olarak yetkilendirilen kişi sayısı: 4563 kişidir. Görüldüğü gibi şu anda 14 bin TMGD' ye daha ihtiyaç olduğu görülmektedir. Tehlikeli Madde Faaliyet belgesi alan firmalar TMGD istihdam etme zorunluluğu vardır.

TMGD Uzmanı kaç yere bakabilir?

“(5) Bir TMGD, istihdam edildiği işletme ile birlikte bu işletmenin temsilciliği veya şubeleri de dâhil olmak üzere en fazla beş yerde danışmanlık yapabilir. TMGDK bünyesinde hizmet veren bir TMGD, TMGDK tarafından hizmet verilen en fazla sekiz işletme için danışman olarak görevlendirilebilir.”

TMGD eğitimi ne kadar?

ADR kapsamında TMGD Eğitimi asgari 64 ders saati (8 gün) olarak uygulanmaktadır. Eğitim dönemleri; UAB Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından 28.09.2015 tarihinde yayımlanmış olan 2015/TMKTDGM-02/EĞİTİM Genelgesi şartları gereği kesintisiz olarak 8 gün boyunca sürmek zorundadır.

TMGD sınavına kimler girebilir 2020?

TMGD Eğitimine Kimler Katılmalı?
  • Tehlikeli madde üreten, taşıyan, depolayan, elleçleyen, etiketleyen ve ambalajlayan firmaların tehlikeli maddeler konusunda uzmanlaşmak isteyen yöneticiler.
  • Tehlikeli maddeler konusunda hızlı bir kariyer hedefleyenler.
  • Akademisyenler.
Daha fazla öğe...

Tehlikeli madde Gönderisinde görevlendirilecek kişilerin eğitimi kaç ay içerisinde yenilenmek zorundadır?

Tehlikeli madde temel eğitimin ardından, yenileme eğitiminin 24 ay içerisinde alınması gerekir. Yenileme eğitiminin bir önceki eğitimin geçerlilik süresinin bitim tarihinden önceki son üç ayı içerisinde tamamlanması durumunda, geçerlilik süresi bir önceki eğitimin bitim tarihinden itibaren 24 ay uzatılır.