MS hastalığı hangi hastalıklarla karıştırılır?

İçindekiler:

  1. MS hastalığı hangi hastalıklarla karıştırılır?
  2. MS hastalığında hangi testler yapılır?
  3. Kronik demiyelinizan ne demek?
  4. Miyelin kılıf zarar görürse hangi hastalık olur?
  5. Demiyelinizasyon ne demek?

MS hastalığı hangi hastalıklarla karıştırılır?

Merkezi sinir sistemini etkileyen ve genç kadınlarda daha fazla görülen Multipl Skleroz (MS) romatizmal hastalıklardan çok genellikle fıtıkla karıştırılıyor. Çünkü MS ataklarında bazen bel veya boyun fıtığındakine benzer ağrılar ortaya çıkıyor…

MS hastalığında hangi testler yapılır?

MS'de nörolojik muayene, elektrofizyolojik (sinir iletimini ölçen testler), beyin omurilik sıvısı incelemesi ve MR yardımı ile tanı konur. MS'in tanısında hastada ortaya çıkan belirtilerin doktora çok iyi anlatılması gerekir.

Kronik demiyelinizan ne demek?

Kronik İnflamatuar Demiyelinizan Polinöropati (CIDP) Nedir? Polinöropati, kol ve bacaklarda ilerleyen güçsüzlük ve bozulmuş duyu fonksiyon belirtileriyle görülen omurilikten çıkan çevresel sinirlerin uğradığı yaygın bir nörolojik hastalıktır.

Miyelin kılıf zarar görürse hangi hastalık olur?

MS, beyin ve omurilikte, sinyalleri taşıyan sinir telleri etrafındaki koruyucu kılıfın (miyelin kılıfı) hasar görmesi sonucunda oluşan bir hastalıktır. Merkezi sinir sistemiyle organların bilgi iletişimini sağlayan omuriliğin, miyelin tabakası üzerindeki fiziksel tahribatın bir sonucu olarak gelişir.

Demiyelinizasyon ne demek?

Okuma Süresi 2 Dakika Kendi nöronlarına saldıran bağışıklık sistemi hücreleri, miyelin kılıfa zarar vererek demyelinizasyona yol açabilir. Demiyelinizasyon; sinir hücrelerinin etrafını çevreleyen miyelin kılıflarının hasar görmesidir.