Kararmış gümüş nasıl parlatılır?

İçindekiler:

  1. Kararmış gümüş nasıl parlatılır?
  2. Kararan gümüş nasıl?
  3. Kolye kararması nasıl temizlenir?
  4. Gümüş beyazlatmak için ne yapılır?
  5. Çamaşır suyu gümüşü karartır mi?

Kararmış gümüş nasıl parlatılır?

İki yemek kaşığı sirkenin içerisine bir miktar su ve iki yemek kaşığı karbonat ilave ederek bir karşım hazırlayın. Bu karışımın içerisine gümüşünüzü yatırın ve 30 dakika bu karşımın içerisinde bekletin. Ardından bol su ile durulayın. Kuru ve yumuşak biz bezle silin.

Kararan gümüş nasıl?

Parlatmak istediğiniz gümüşün boyutuna göre bir miktar suya iki kaşık sirke koyun ve kaynatın. Kaynayan bu suya iki kaşık karbonat da ekleyebilirsiniz. Gümüşlerinizi bu suya batırıp en az yarım saat beklediğinizde ne kadar parladığını göreceksiniz.

Kolye kararması nasıl temizlenir?

Sirke ve Karbonat: Temizlik için etkili ürünlerden olduğu bilinen sirke ve karbonat, kararan gümüşlerde de kullanılır. Karbonat ve sirkeli su karıştırılarak gümüş kolye yarım saat kadar içerisinde bekletilir. Çıkardıktan sonra bez yardımıyla silindiğinde kararmaların ortadan kalktığı görülür.

Gümüş beyazlatmak için ne yapılır?

Sirke ve karbonat ile hazırlayacağınız deterjan, tam da gümüş nasıl parlatılır karbonat etkili midir sorunuzun yanıtı olacak. Bir tabak içine 2 ya da 3 kaşık sirke dökün ve sirkenin üzerine bir paket karbonat ekleyin. Oluşan karışımın içinde gümüş ürünü bekletin. 30 dakika içinde gümüş eşya parlamaya başlayacaktır.

Çamaşır suyu gümüşü karartır mi?

Gümüş takınızı kesinlikle çamaşır suyu ile yıkamayın! Çamaşır suyu içinde bulundurduğu kimyasallar nedeniyle takınıza zarar verecektir. Kararan gümüş takılar cilde zarar verip alerjiye neden olabilirler.