Gerçek kişiler konkordato ilan edebilir mi?

İçindekiler:

  1. Gerçek kişiler konkordato ilan edebilir mi?
  2. Konkordato ilan edildiğinde ne olur?
  3. Konkordato kaç günde çıkar?
  4. Iflasta sıra cetveli ne zaman yapılır?
  5. Imtiyazlı alacaklı ne demek?
  6. SIRA cetveli ne demek?

Gerçek kişiler konkordato ilan edebilir mi?

Konkordato, “borçlunun alacaklılarıyla borcunu belli bir vade ve tutar üzerinden ödemek üzere anlaşma sağlaması ve söz konusu anlaşmanın mahkeme tarafından onaylanması” işlemi olarak tamamen ticari bir müessese niteliğindedir. Dolayısıyla gerçek kişileri kapsamaması gerekir.

Konkordato ilan edildiğinde ne olur?

Konkordato bir çözüm anlaşmasıdır. Bu nedenle de sonucu iki taraf içinde bir çözüm ifade etmektedir. Borçlu verilen süre içerisinde borçlarını ödemeyi taahhüt eder. Alacaklı ise, alacaklarının bir kısmından feragat ederek genel olarak ana para tahsilatı yoluna gider.

Konkordato kaç günde çıkar?

Konkordato Süresi Ne Kadardır? Yasada belirtildiği üzere ilgili belgelerin sunulması için mahkeme 3 ay geçici mühlet süresi vermektedir. Eğer talep edilirse bu 3 ay 2 ay kadar daha uzatılabilir ve toplam süre 5 aya çıkar. Mahkeme ise kesin mühlet hakkındaki kararını geçici mühlet içerisinde verir.

Iflasta sıra cetveli ne zaman yapılır?

İflasta sıra cetveli İİK. nun 232. maddesine göre: -Alacakların kaydı için muayyen müracaat müddeti geçtikten sonra ve iflâs idaresinin seçilmesinden itibaren en geç üç ay içinde iflâs idaresi tarafından 2 nci maddelerde yazılı hükümlere göre yapılır ve iflâs dairesine bırakılır.

Imtiyazlı alacaklı ne demek?

İmtiyazlı alacaklar, adi alacaklara göre önce ödenmesi gereken alacaklardır. İmtiyazlı alacaklar İİK'nun 206. maddesinde ve bazı özel kanunlarda düzenlenmiştir. Buradaki imtiyaz, imtiyazlı olanın şahsına değil, alacağa ilişkindir. Bu nedenle alacak devredilmeden imtiyaz hakkının devri mümkün değildir14.

SIRA cetveli ne demek?

Sıra Cetveli Nedir. Bir icra takibinde alacaklıların birden fazla olması ve icra dosyasındaki paranın bütün alacaklılara yetmemesi durumunda icra dairesi tarafından alacaklılar belirli bir sıraya konur. Bu sıraya, sıra cetveli denir.