Milletvekillerinin kanun Onerisine ne denir?

İçindekiler:

  1. Milletvekillerinin kanun Onerisine ne denir?
  2. TBMM Genel Kurulunun belli bir günde açılan toplantısına ne ad verilir?
  3. Yazılı soru ne demek?
  4. Iki milletvekili genel seçimi arasındaki süreye ne denir?
  5. TBMM Genel Görüşme kaç milletvekili?
  6. Yazılı soru ne demek TBMM?
  7. TBMM yazılı soru nedir?

Milletvekillerinin kanun Onerisine ne denir?

Kanun teklifi veya kanun önerisi, bir yasama organı tarafından üzerinde görüşülen yasa önerisidir. Yasama organı tarafından kabul edilene kadar bir kanun haline gelmez ve çoğu durumda yürütme tarafından da onaylanmalıdır.

TBMM Genel Kurulunun belli bir günde açılan toplantısına ne ad verilir?

Birleşim, belirli bir günde açılan Genel Kurul toplantısıdır. Oturum, bir birleşimin ara ile bölünen kısımlarından her biridir.

Yazılı soru ne demek?

Yazılı soru önergeleri, başka kaynaktan kolayca bulunamayan, kişisel veriler içermeyen, kısa olan, gerekçesiz ve hükümetin göreviyle ilgili tek bir bakandan veya cumhurbaşkanı yardımcısından herhangi bir belge eklenmeden bilgi isteyen önergelerdir.

Iki milletvekili genel seçimi arasındaki süreye ne denir?

Türkiye'de yasama dönemi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin iki milletvekili genel seçimi arasındaki süre olup, Anayasa uyarınca uzatılmadığı veya seçimler yenilenmediği takdirde beş yıldır. 1 Ekim'de başlayıp 30 Eylül'de sona eren süreye "yasama yılı" denir.

TBMM Genel Görüşme kaç milletvekili?

Genel görüşme açılması siyasi parti grupları veya en az 20 milletvekili tarafından yazılı bir önergeyle istenebilir (Any. m. 98; İçt. m. 101, 102, 103).

Yazılı soru ne demek TBMM?

Soru, kısa, gerekçesiz ve kişisel görüş ileri sürülmeksizin; kişilik ve özel yaşama ilişkin konuları içermeyen bir önerge ile hükümet adına cevaplandırılmak üzere, başbakan veya bir bakandan açık ve belli konular hakkında bilgi istemekten ibarettir.”

TBMM yazılı soru nedir?

Yazılı soru; yazılı olarak en geç onbeş gün içerisinde cevaplanmak üzere milletvekillerinin, Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlara yazılı olarak soru sormalarından ibarettir. Meclis araştırması, belli bir konuda bilgi edinmek için yapılan incelemeden ibarettir.